Нова стратегия при лечение на хроничен хепатит В

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Два от водещите журнала, представящи новостите в областта на инфекциозните и чернодробните заболявания, съобщават интересни данни за новостите в лечението на хепатит В. Изданията цитират проучвания, доказващи, че имунната система може да бъде достатъчно добре стимулирана, за да изчисти напълно следите не само от инфекцията, но и от хепатитния вирус въобще.

Хепатит В е инфекциозно вирусно заболяване, причинявано от хепатитния вирус от тип В (HBV). Инфекцията обикновено протича остро, но много често хронифицира и според статистиката с хроничен хепатит В са диагностицирани около 250 милиона души по света. Вирусът засяга чернодробната тъкан и при нелекувана инфекция е налице сериозен риск от развитие на необратима цироза. Последствията от хепатит В обаче може да бъдат и напълно обратими, ако спрямо инфекцията се предприемат качествени терапевтични грижи. Такива продължават да се разработват, а водещите научни издания съобщават за все по-високата успеваемост на иновативните подходи.

Досега като най-ефикасни средства за лечение на хроничен хепатит В се прилагат интерферони и лекарства от групата на т.нар. нуклеозид/нуклеотидни аналози. Тяхната ефективност обаче се изчерпва само с потискане развитието на хепатитния вирус в кръвта, пълното ерадикиране (изчистване) на инфекцията се наблюдава много рядко. Затова при повечето пациенти този тип лечение се налага да се използва през целия живот. Благодарение на напредъка на медицинските технологии много скор оможе да разчитаме на далеч по-ефективни терапевтични схеми.

Клиничните изпитвания на някои нови техники показват, че много позитивен ефект за окончателно изчистване на инфекцията от хепатит В може да окаже качественото подсилване на имунитета. Данните показват, че при поне 20%-30% от хората с хроничен хепатит В, имунната система може да събере необходимия й потенциал за елиминиране на вируса. Това може да се постигне дори след спиране на лечението с нуклеозид/нуклеотидни аналози.

Водещи световни научни центрове продължават да разглеждат в подробности имунния отговор на организма след прекратяване на това лечение. Това ще помогне да се установи кои точно компоненти на имунитета биха имали най-сериозна роля за продължаване борбата с хепатитния вирус до окончателното му елиминиране от организма на хронично болните.

Вече се изпитват нови стратегии за лечение на хроничен хепатит В, които залагат именно на имуностимулацията и които дават все по-задоволителни данни, че коварната вирусна инфекция може много скоро да попадне в графата на лечимите заболявания.Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.