Не съхранявайте тези 5 храни в хладилника

Не всички продукти издържат по-дълго време в хладилника, защото може да загубят текстурата, вкуса и хранителната си стойност. Вижте 5 храни, които е по-добре да се съхраняват извън този уред.

1. Хляб

Въпреки че хладилникът забавя


растежа на плесените, средата му е много суха. Така хлябът се дехидратира и променя молекулярната си структура. Хлябът всъщност се съхранява най-добре на стайна температура в хартиена, перфорирана или някакъв друг вид торба. Ако хлябът трябва да бъде задържан за по-дълъг период от време, може да се сложи в плътно запечатана пластмасова торбичка.

2. Картофи

Картофите не бива да се съхраняват под 7 градуса, тъй като техните скорбяли започват да се разпадат на захари, което може да причини промени във вкуса и структурата им. Когато са печени или пържени, тези захари се комбинират с аминокиселината аспарагин и се произвежда химичният акриламид, който се счита за вреден.

Вместо да се слагат в хладилника, картофите може да се поставят на тъмна, влажна среда. Не ги поставяйте на слънчева светлина, тъй като тя причинява натрупване на хлорофил, което прави картофите зелени и горчиви. 

3. Домати

Съхраняването на домати на стайна температура е най-предпочитаното място за тях. Така те не само че няма да се развалят, но ще поддържат аромата си. Зрелите домати трябва да се консумират до няколко дни след откъсването им, както и да се предпазват от пряка слънчева светлина, която ще ги омекоти по-бързо. Ако ги оставите в хладилника, студената температура ще разгради мембраните в стените им и в резултат доматите ще омекнат. Така вместо да се консумира сочен зеленчук, той ще бъде воднист и със загубени полезни свойства.

4. Лук

Лукът предпочита тъмна, суха и хладна среда. Уверете се, че има достатъчно вентилация в пространството, за да го запазите свеж и ароматен. Ако липсва циркулация на въздуха, лукът ще омекне много бързо и ще се развали. Не бива и да се слага на светлина, тъй като зеленчукът може да стане горчив.

5. Чесън

Съхраняването на чесън в хладилника, ще доведе до бързото му разваляне. Така той или избива издънки, или бързо мухлясва и променя цвета си. В резултат намаляват полезните му свойства. Вместо това чесънът трябва да се държи на стайна температура на сухо и тъмно място, което е достатъчно проветриво. 

 

 

Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.