Не можете да заспите, събуждате се посред нощ: Защо?

Какво означава, ако се събуждате в средата на нощта без основателна причина? Според специалистите хората, които са в състояние на безпокойство по-често не се наспиват добре нощно време.

Според едно американско проучване около 60 % от хората, които са под някакъв стрес, изпитват проблеми със съня си почти всяка вечер.

И така, защо не можете да заспите вечер или защо се събуждате през нощта и не можете да заспите отново?

Според традиционната китайска медицина, в която сънят е високо ценен и е считан за решаващ аспект от нашето физиологично благосъстояние, отговорът на безсънието зависи от конкретното време, в което човек непрекъснато се събужда.

Въз основа на тази идея различните органи на тялото ви стимулират специфични емоции и духовни състояния.

Една теория, използвана от лекарите за обяснение на нашия цикъл на сън, е шен, която описва мисълта, състоянието на съзнанието и умствените функции.

Телата ни са проектирани да следват естествен ритъм и шен следи отблизо това. Предназначено е да остане в латентно състояние през нощта, докато си почиваме, а след това да бъдем бдителни и развълнувани по време на дневните ни функции.

Когато възникне безпокойство през времето, в което трябва да спим, шенът ни е прекалено стимулиран, което води до проблеми със съня.

Ако редовно се събуждате по едно и също време всяка вечер, не пренебрегвайте сигналите на тялото си. В зависимост от това кога се пробуждате, органите в тялото ви се опитват да комуникират с вас.

Ето какво означава, когато се събуждате през нощта по различно време:

Проблеми със заспиването между 21:00 и 23:00 часа:

Стресирани сте.

В наше време стресът изглежда все по-нормален термин. Постоянно мислим за десет неща наведнъж и се очаква да ги изпълним перфектно. Но когато искаме да заспим вечер, ние заочваме да се сещаме за всичките си ангажименти и отговорности и това ни пречи да заспим.

Препоръчително е да се борите с това, като практикувате нощна медитация.

Можете да слушате половин час успокояваща музика преди лягане. Това ще ви помогне да забавите мозъчната си дейност в подготовка за дълга нощна почивка.

Освен това вдишайте бавно и дълбоко, за да забавите сърдечната честота.

Проблеми със заспиването/събуждане между 23:00 и 01:00 часа:

Изпитвате емоционално разочарование.

Традиционната китайска медицина приписва този период от време на жлъчния мехур, който е част от това, което контролира емоциите ни.

Жлъчният мехур е отговорен за нашата страст към живота, действията и твърдостта.

Когато жлъчният мехур е балансиран, ние се чувстваме щастливи и доволни. Но ако изпитваме липса на страст, проблеми с вземането на решения или плахост, нашият жлъчен мехур не е балансиран.

Събуждане между 01:00 часа и 03:00 часа сутринта:

Ядосани сте.

Гневът е свързан с черния дроб. Когато имаме чувство на негодувание, което остава неизразено, то се натрупва с времето в черния дроб.

Така че, когато се опитваме да спим спокойно през нощта, тялото ни напомня за това мъчително усещане, събуждайки ни в малките часове.

За да преодолеете това, важно е да разпознаете нуждата си да изразявате емоциите си. Когато изразите открито чувствата си, вие ще имате способността да укрепите отношенията си и да се освободите негативната енергия.

Задържането й води до постоянно тежко бреме, което ще се появява отново и отново през нощта.

Събуждане между 03:00 и 05:00 сутринта:

Висша сила се опитва да ви каже нещо.

Това е времето, когато белите дробове са най -активни. В традиционната китайска медицина белите дробове са отговорни за пренасянето на енергия през цялото тяло, както и за осигуряването на имунна защита. Известно е също, че сигнализират за състояния на депресия и скръб.

Ако преминавате през труден период от живота си и не можете да преодолеете проблемите си, може би по-висша сила иска да ви даде съвет.

Възможно е именно като се събудите по това време през нощта, внезапно да ви хрумне решение на проблемите ви.

Събуждане между 05:00 и 07:00 сутринта:

Имате емоционален блокаж.

Когато се събуждате през нощта по това време, червата ви са свръхактивни.

Проблемните преживявания могат да доведат до това, че да се затворите в себе си от страх отново да не ви наранят.

Ако имате проблеми с отварянето към други хора или не можете да загърбите нещо токсично или да оставите негативен човек в миналото си, за едно по-светло бъдеше, то вие ще имате дисбаланс в дебелото черво.

Основната цел на червата е да преработват и изхвърлят това, от което телата ни не се нуждаят.

Физическата функция на този орган е тясно свързана с тази на духовния аспект. Емоционалната цел на червата е да ни „освободи от онези неща, които не ни служат“.

Така че, ако установите, че се събуждате през нощта, точно по това време, замислете се какъв е вашия емоционален блокаж и кой/какво точно го предизвиква.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.