Натурални продукти срещу обилно потене

Потенето съпътства жегата. Нормално е в горещините да се потим, но обилното потене е неприятно за всеки. Какви натурални продукти можем да ползваме при обилно потене?

Обилното потене, известно като хиперхидроза, може да бъде причинено от някои храни или носене на тесни дрехи, или да възникне безпричинно.

Хората, които отделят изобилие от пот, могат да си помогнат с картофи и лимон.

Натриването с картофени резени на местата на потене допринася да се абсорбира задържаната от тялото вода, обясняват специалисти от текстилната компания Thompson Tee пред британското издание Express. Картофите оказват благоприятен ефект заради високото съдържание на минерала калий.

Консумацията на богати на натрий храни кара тялото да задържат вода. Богатите на калий продукти като картофи и броколи правят този процес обратим, абсорбирайки излишната вода от кожата. За подсушаващ ефект просто натривайте мишниците, ръцете и краката с картофени резени по няколко минути дневно, обясняват специалистите, цитирани от агенция БТА.

Натриването с резенчета лимон също помага при обилно отделяне на пот. Лимоните са богати на антибактериалната лимонена киселина – враг на бактериите, причиняващи потене.

Носенето на свободни, широки дрехи може да сведе до минимум признаците на изпотяване, казат също британски здравни власти.

Сменяйте чорапите си два пъти на ден и носете чорапи, които абсорбират влагата, добавят те.

Консумирането на пикантни храни или пиенето на алкохол може да доведе до допълнително изпотяване.

Консултирайте се с вашия с лекар, ако прекаленото потене продължава повече от шест месеца. Лекарят може да ви насочи към допълнителни прегледи, ако прецени, че това е се дължи на здравното ви състояние.

Източник: zdraven.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.