Напълно сляп прогледна благодарение на операция у нас

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Категоризиран от ТЕЛК с пълна слепота, прогледна след неврохирургична интервенция, извършена от д-р Емануил Найденов в УМБАЛ “Св. Ив. Рилски”, пише 24 часа.

47 годишният Ергюн Али от село Правда, Дуловско, започва да губи постепено зрението си през последните две години и след множество изследвания в Турция и Западна Европа остава без ясна диагноза и предложение за лечение. Преди 2 седмици Али е прегледан от невроофталмолога проф. Чернинкова и веднага е бил насочен към неврохирурзите в УМБАЛ “Св. Иван Рилски”.

“Той дойде при нас с пълна слепота от ТЕЛК и е жалко, че 2 г. в реномирани клиники в Европа не са му поставили диагноза”, коментира д-р Найденов. 

След елементарно изследване по думите на д-р Найденов, което се учи още в университета - пункция в поясния отдел на гръбначния стълб с измерване на налягането на мозъчната течност (ликвор), се установява, че то е 3 пъти над нормата - ясен признак за повишено вътречерепно налягане. Пациенът споделя, че "му просветнало" още след пункцията, при която налягането частично се облекчило. 

Операция се насрочва още на следващия ден, при която се поставя мозъчен клапен механизъм, свалящ налягането до нормални стойности. Скоро Ергюн започва да вижда гълъбите по перваза на болничния прозорец. Мозъчната клапа струвала 4800 лв, от които НЗОК покрива 1080 лв. Останалата супа е погасена от пациента.

“За мен е малко чудо, огромно щастие да върна очите на този човек. Нека повече хора у нас да “прогледнат”, че въпреки предизвикателствата на здравната система, в България се прави медицина на световно ниво на десетки пъти по-ниска цена”, коментира неврохирургът.

Клапният механизъм, който е поставен на Ергюн, е концептуалното лечение на това състояние. С новите цени на медицинските изделия от 1 април неговата реимбурсация не е намалена, но разликата, която пациентите трябва да доплащат, не е по джоба на всеки, напомнят неврохирурзите. Допълнителното здравно осигуряване е един от начините за разрешаването на този проблем, смята д-р Найденов.

За операцията по клиничната пътека краниотомия с високотехнологична методика - една от основните в неврохирургията, касата плаща на болниците 3900 лв. В Западна Европа за този тип операции се плащат 35 000 евро.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.