Най-доброто лекарство за мозъка и тялото

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Искате да откриете изцяло естествен начин да си повдигнете настроението, да подобрите паметта си и да защитите мозъка от когнитивния спад, който се появява с напредъка на възрастта? Раздвижете се!

Ново изследване, посветено на здравето на съвременните хора, проведено от Американската академия по неврология и описано в публикация този месец, посочва, че всеки вид физическа активност, която покачва сърдечния ритъм и ни кара да се движим, да се потим в продължителен период от време, има значителни ползи за здравето на мозъка. Такъв пример са т.нар. аеробни упражнения. 

"Аеробиката е ключът към здравето на главата на човека, както и на сърцето му", пишат авторите в статия в блога на Harvard Medical School "Mind and Mood". 

Някои ползи от активното движение може да се появят още на първите минути от тренировката, докато за други може да са необходими няколко седмици. Това означава, че най-добрият тип фитнес за ума е всяко аеробно упражнение, което се прави редовно и постоянно в продължение на 45 мин. 

Изводите се основават на серия от 6-месечни изследвания, които посочват, че движението и активното трениране на тялото може да подобрят паметта при хора в ранна фаза преди болестта на Алцхаймер. Въз основа на тези проучвания, американската Академия обновява наръчниците си за препоръки до хората, диагностицирани в тази ранна фаза. Препоръките са те да правят някакви форми на кардио упражнения два пъти седмично. 

Докато минават годините мозъкът ни, както всеки друг орган, започва да работи все по-малко ефективно, появяват се нормални знаци за спад на неговите функции. Паметта ни например може да не бъде толкова остра като някога. Редовните тренировки помагат да се предпазваме срещу този спад - както при здравите хора, така и при възрастните, които може да са на път да развият болестта на Алцхаймер. 

Учените не са сигурни защо е така или как се случва, че да има здравословни ефекти. Но упражненията подобряват някои от пътищата, които мозъкът използва, за да предава сигнали за скорошни събития или пък те стимулират растежа на определени райони от мозъка, които са ключови за запаметяването и съхранението на спомени. 

Какъвто и да е специфичният механизъм, който се разиграва в телата ни, последните препоръки посочват, че тренирането два пъти седмично може да бъде много полезно при проблеми с паметта, езика, мисленето, преценките. 

В допълнение към защитата на мозъка от остаряване, кардио тренировките имат и уникалното свойство да развеселяват, релаксират, да предоставят стимулация и успокояват, да борят депресията и намаляват стреса, според статията в блога на Harvard Medical School.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.