Най-големите митове за кардиото

Вече сте решили, че искате да отслабнете и една от първите мисли, които ви минават през главата е да посетите фитнеса за усилена кардио тренировка.

Този тип активности, повишаващи сърдечния ритъм, са наистина задължителни ако желаете да намалите теглото си, но не трябва да разчитате само на тях за постигане на целите си. Ето и няколко мита, свързани с кардиото, които трябва да имате предвид:

Отслабвате само с кардио

Няма да отслабнете, ако просто започнете да правите кардио тренировки. Това е процес, който изисква не само подходящото движение, а и сериозен режим на хранене. Все пак спортът помага едва с 30% за задоволителен краен резултат, останалите 70 % са свързани с това, което поглъщате.

Ефективното кардио е на високи обороти

Друг популярен мит е обвързан с темпото. А именно – кардиото работи, ако е на високи обороти. Всяко кардио „работи“. По-интензивното изгаря повече калории за по-кратко време, умереното кардио може да изгори същото количество, но ще трябва да потренирате по-дълго време.

Кардио под 60 минути е безсмислено

Всяко едно движение гори калории. В зависимост от това каква е крайната ви цел (100-200-300 калории) можете да изчислите колко време да правите съответната активност.

Няма такова нещо като „безсмислено упражнение“.

Кардиото винаги трябва да е първо

Няма строга специфика на това в какъв ред трябва да тренирате. Силовите тренировки горят повече калории от кардиото. Така че може би е по-добре да започнете с това, което изисква повече енергия и след това да преминете към другата тренировка. Но пак казваме, няма правило в тази насока.

Най-доброто кардио е в залата

Това е един от най-безумните митове. Като цяло е най-здравословно да тренирате на въздух. И ако сте дисциплинирани и целеустремени можете да направите и страхотна тренировка у дома или в парка. Джогингът, карането на колело, бързото ходене, колоезденето, дори катеренето в планината може да се превърнат в прекрасно кардио, което хем ще ви лиши от куп калории, хем ще ви зареди.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.