Най-важните витамини за кожата

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

За да доведе до оптимални резултати, грижата за кожата трябва да започва отвътре. Съставът на храната, която приемаме, има огромна роля за състоянието на кожата ни. Затова е задължително да си набавяме достатъчно количество от всички полезни за кожата хранителни вещества. Водеща роля сред тях заемат витамините. Експертите посочват 5 витамина, които имат ключово значение за поддържането на доброто състояние, гладкостта, еластичността и нормалната влажност на кожата.

Витамин С
За общоукрепващото и имуностимулиращо действие на витамин С се знае много, но рядко се споменават преките ползи от аскорбиновата киселина за кожата. Тя участва директно в производството и поддържането на колагена в кожата. Освен това витамин С е мощен антиоксидант, който неутрализира най-сериозните врагове на кожата - свободните радикали. Ползите от него се подсигуряват както с вътрешния му прием,така и чрез локалното му прилагане върху кожата като част от състава на различни козметични продукти.

Витамин D
Проучване на журнала Dermato-Endocrinology установява, че дефицитът на витамин D може директно да се свърже с обостряне на възпалителни процеси, засягащи кожата. Учените откриват, че голяма част от хората с обострено акне имат ниски нива на витамин D в организма, а след компенсирането на хиповитаминозата състоянието на кожата им бързо се подобрява.

Витамин К
Той е изключително важен за бързото възстановяване на кожата след раздразнения и наранявания. Достатъчното набавяне на витамин К подсигурява нормалното кръвообращение в зоната на кожата, което е гарант за поддържането на доброто й състояние и здравето й. Влошеното кръвообращение и т.нар. „чупливи капиляри“ се посочват като основна причина за поява на тъмни кръгове под очите. Оптималният прием с храната и локалното прилагане на витамин К върху кожата може да помогне за справяне с този проблем.

Витамин Е
Това е един от витамините, които задължително трябва да присъстват в продуктите, с които подсигуряваме грижата за кожата си. Витамин Е предпазва от прекомерното й пресушаване и укрепва защитата й от ултравиолетовите лъчи. Проучванията показват, че ако продукти с витамин Е се нанасят върху кожата преди излагането й на слънце, това ще редуцира значително последващото й зачервяване, раздразнение и пресушаване.

Витамин А
Той се посочва като най-ефективно средство за намаляване на бръчките и заглаждане на различни кожни несъвършенства. На благоприятното действие на ретинола са посветени стотици клинични проучвания. Счита се, че ефектът му е най-силен през нощта, поради което витамин А се включва най-често в състава на нощни кремове. Много добре допълва ефекта на витамин К за елиминиране на тъмните кръгове под очите.

Благоприятният ефект на посочените витамини върху кожата изисква те да се приемат редовно в оптимални количества. Всеки хроничен проблем с кожата може да се асоциира с дефицит на някой от тези витамини и да отшуми след балансиране на приема му.Източник:Puls.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.