Морските дарове – универсалният афродизиак

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Че храната има огромно значение за общото ни здраве, няма спор. Добре известа е и голямата роля на някои храни афродизиаци за стимулиране на либидото и при двата пола. Ново проучване на екип към Харвардския университет допълва по много интересен начин тези данни. Учените посочват един специфичен тип хранителни продукти, които са едновременно афродизиак и

улесняват зачеването. Това са морските дарове.

Дългогодишни проучвания на американския екип сред над 500 двойки установяват, че морските дарове повишават сексуалното влечение и при мъжете, и при жените, а в допълнение – подобряват качеството на спермата и на яйцеклетките за улесняване на зачеването. Конкретните данни от проучването показват, че най-благоприятен ефект върху качеството на секса и шансовете за зачеване се отчита при свойки, консумиращи морски дарове поне 2 пъти седмично.

Основните ползи от морските и океански храни за сексуалното и репродуктивно здраве идват от разнообразния им състав, с присъствие на някои ключови хранителни вещества:

-Цинк;
-Селен;
-Йод;
-Антиоксиданти (най-вече астаксантин);

Според данните от проучването ефектът на морските дарове върху шансовете за зачеване е буквално поразителен. Учените установяват, че над 90% от проследените двойки, които ежеседмично хапвали морски храни, успели да заченат рожба още в рамките на първата година на усилени опити.

На база на позитивния си ефект върху сексуалното влечение и плодовитостта морските дарове се нареждат сред най-полезните храни. Това е доказателство, че проблеми от сексуално естество и репродуктивни нарушения и при двата пола може да се преодоляват и чрез напълно естествени средства, а по-сериозна помощ следва да се търси чак когато този подход се окаже неефективен.

Учените напомнят, че с морските дарове следва да се внимава в случаите на повишена алергична нагласа, защото те са сред храните, проявяващи най-сериозни алергенни свойства.

Данните от проучването са публикувани в изданието Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. 


До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.