Митове и истини за газираната вода

Запитвали ли сте се дали е здравословно да пиете чаша минерална газирана вода, а не просто чаша обикновена? Ето някои митове и истини, на които „Май Лайф“, цитиран от БГНЕС обръща внимание:

Минералната газирана вода не хидратира както обикновената?

Мехурчетата в газирана вода не пречат на организма да се хидратира. Проучване показва, че при физически упражнения, газираната вода запълва загубената течност точно като обикновената вода.

Минералната газирана вода е лоша за зъбите и костите?

Киселината, съдържаща се в газираната вода, може да повреди зъбния емайл, но само при висока консумация. Това няма да се случи обаче, ако консумирате газирана вода с плодови киселини или захар. Също така, проучване показва резултати, свързвани с консумацията на газирана вода, за намалена костна плътност при жените.

От газираната минерална вода се напълнява?

Вярно е, че консумацията на газирана вода може да предизвика усещане за подуване на стомаха. Но изследванията показват, че газираните напитки могат да ви задържат сити по-дълго от обикновената вода, особено ако се консумират на празен стомах.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.