Митове за тичането и отслабването

За много хора тичането е сред най-комфортните упражнения. И когато един човек реши да отслабва, логично прибягва първо до този вариант, надявайки се да сработи. Но минаването на километри в парка всеки ден може да не се окаже толкова ефективно. И причината не е, че джогингът не работи, а просто не трябва да се осланяте единствено на него.

Защо тичането е най-добрата опция според диетолозите?

Тичането само по себе си няма да ви помогне да загубите килограми. То обаче повишава настроението и имунната система, подобрява качеството на съня и издръжливостта на сърцето.

Изследване, публикувано в сп. Journal of the American College of Cardiology разкрива, че ако направите тичането част от живота си, намалявате шанса от сърдечни заболявания с 45 %. Също така феновете на джогинга живеят средно с по 3 години по-дълго от тези, които не тичат.

Ако досега не сте тичали и започнете да го правите, вие ще усетите намаляване на теглото. Това се получава, защото когато започнете да правите нещо ново, тялото произвежда хормони на стреса, които пък водят до промяна на цялостното тегло. Освен това, ако не увеличите калорийния прием, с добавено тичане в дневните ви активности, вие увеличавате разхода на енергия.

След време този ефект отпада, така че ако постоянно не променяте темпото и дължината на тичането, вие не предизвиквате тялото и то спира да се влияе от джогинга в посока отслабване.

Калориите

Когато тичате, горите калории. Но трудно можете да разберете колко, тъй като апетитът ви е повлиян от доста други биохимични фактори. И често желанието ви за хапване се усилва и след тренировка през деня си наваксвате изгорените калории, че и отгоре.

Коя тренировка е най-подходяща за отслабване?

Ако наистина се опитвате да намалите теглото си и искате бързи видими резултати, тогава заложете на високоинтервални интензивни тренировки. Ако започнете цяла програма, обикновено те са наредени така, че редуват кардио с тежести и държат тялото ви постоянно в стрес и предизвикателство, което му позволява да гори повече калории и да се оформя.

Не забравяйте! Само движение няма да ви помогне да промените тялото си. Трябва задължително да минете на режим/диета за целта.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.