Митове за здравето, в които да не вярвате

Интернет е пълен с информация за различни здравословни проблеми. Разболявайки се, хората търсят в Google как да се лекуват, но много от съветите, които има в различните източници, не са надеждни и не могат да заместят консултацията с лекар.

Доста инфлуенсъри споделят как се хранят и колко здравословен начин на живот водят. Гледайки постовете им, някои взимат пример от тях и започват същия режим, но при всеки е различно.

Ето няколко от най-популярните митове за здравето, в които да спрете да вярвате:

Консумацията на яйца е вредна за сърцето

Сигурно сте чели, че яденето на яйца е вредно за здравето на сърцето, защото жълтъците повишават холестерола. Това твърдение не е съвсем вярно, зависи колко на брой похапвате за деня. Според проучвания, ако ядете до 2 на ден, холестеролът ви няма да се повиши значително. Яйцата съдържат важни протеини, които участват в различни процеси на тялото, ето защо е полезно да ядете до 4-5 яйца на седмица.

Студено ми е = настинка

Невинаги, когато ви е студено или метеорологичните условия навън са лоши, означава, че ще настинете. Митът, че времето е причина за вашето неразположение, не е верен. Разболяването се дължи на бактерии и инфекции, които по-скоро се размножават в по-топло време, отколкото в студа. Зимата обикновено е сезонът на грипа, но все пак вирусите „виреят“ при по-ниски температури.

Трябва да ядете по-малко, за да отслабнете

Много хора, които започват диета, си мислят, че когато гладуват или хапват по малко, ще отслабнат по-лесно, но резултатите показват, че това не е така. На първо място не е важно толкова количеството, а точно какъв вид храна ще консумирате, дали е богата на въглехидрати, протеини, колко калории има и други... Понякога именно яденето по много малко или по-продължителното гладуване са причина за така наречения йо-йо ефект.

Трябва да приемате мултивитамини

Тази добавка може да попълни някои липси на важни вещества в организма, но не бива да разчитате само на нея. Ако сте на специален хранителен режим и целите да свалите определени килограми, не може да се тъпчете само с мултивитамини. Погрешно е да смятате, че те ще ви дават онова, от което се нуждаете. По-правилно е да си пуснете изследвания и лекарят ви да ви насочи какво трябва да приемате. В противен случай може да има прекалено натрупване на някои витамини, от които не се нуждаете.

Ядете вредна храна – следва детоксикация

Не е нужно да правите така нареченото пречистване след всяко ядене на вредна храна. Причината е, че тялото ни има свои механизми за детоксикация. Освен това има моменти, в които то се нуждае от повече мазнини или тестени изделия. Няма нищо лошо да имате един ден в седмицата, в който да „отпуснете края“ с „нережимни храни“. Бъбреците и черният ви дроб ще се погрижат да елиминират токсините. Ако прекалите с непозволените храни в продължение на няколко дни, то тогава вече трябва да помислите за детокс.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.