Мед и куркума – натурален антибиотик

Лимон, чесън, джинджифил, куркума, мед. Това са част от домашните средства, които специалистите по хранене и диетика препоръчват за подсилване на имунната система през този сезон. Те са пълни с витамини, минерали и имат противовъзпалителни свойства, с които ще се предпазите от коронавируса.

Има най-различни комбинации между отделните храни, които може да използвате, но днес ще се спрем по-конкретно на смесването на две от тях. Медът и куркумата се смятат за натурален антибиотик, използван в древната индийска система аюрведа за лечение на различни заболявания.

Златен мед, както още го наричат заради специфичния цвят, идващ от подправката, той повишава защитните сили на организма – нещо, от което всеки се нуждае по време на пандемия.

Как действат медът и куркумата на организма?

Заради мощните им противовъзпалителни свойства, те могат да се консумират по малко всеки ден. Те унищожават вредните бактерии и подобряват функциите на имунната система.

Куркуминът в подправката е нейният най-активен компонент, борещ се с вирусите. Естественият полифенол, който съдържа коренището на растението, предпазва от инфекции, намалява оксидативния стрес и има благоприятно въздействие при проблеми със сърцето, черния дроб, ставите, кожата и други.

Когато куркумата и медът се смесят, те имат по-силно антимикробно действие, което предотвратява инфектирането на организма.

Куркумата е противопоказна за хора, които имат проблеми с жлъчката.

Какво ви е необходимо за „златния мед“?

1 чаена лъжичка куркума (от по-високо качество);

1 чаена чаша мед;

1-2 лъжици лимонов сок (по желание).

Разбъркайте добре съставките и изсипете всичко в подходящо бурканче с плътно затварящ се капак. Съхранявайте го на стайна температура, като всеки ден хапвайте по една лъжичка, след като предварително разбъркате.

В случай, че вкусът ви е по-странен, може да добавите малко сок от прясно изцеден лимон. Все пак цитрусът е пълен с витамин С и е мощен антиоксидант.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.