Медицински пробив в съхранението на бъбреци за трансплантации

Нов метод за съхранение на донорски бъбреци ще намали броя на органите, които стават негодни за трансплантация, съобщи британският в. "Индипендънт".

Д-р Джон Стоун и проф. Джеймс Филдс от "Пебъл байотекнолъджи лабораторис" във Великобритания са успели да открият начин за съхранение на донорски бъбреци за повече от предписаните досега три до шест часа. Те удължават съхранението на донорския орган чрез нормотермична перфузия, при която в бъбрека се изпомпва богата на кислород кръв.

Сега стандартният метод за съхранение е охлаждане в лед, но колкото по-дълго органът е върху лед, толкова по-голяма е вероятността да се увреди.

Благотворителната организация Кидни рисърч Ю Кей (Kidney Research UK) съобщи, че около 100 бъбрека годишно от донори биха могли да бъдат съхранени за трансплантация чрез новата методология.

"Изследването, което финансираме, цели да разшири критичния период от приемането на донорския орган до трансплантирането му", каза Сандра Къри, изпълнителен директор на Кидни рисърч Ю Кей.

Авторите на новия метод смятат, че той може да бъде внедрен в рамките на три години и да реши някои от логистичните и оперативни проблеми, свързани с трансплантациите.

"Пациентите чакат средно година и половина за трансплантация на бъбрек, някои дори повече и когато бъдат информирани, мнозина от тях се изправят пред трудности и напрежение, включително заради нуждата спешно да се явят в болницата, за да не рискуват да пропуснат животоспасяващата трансплантация", каза Къри.

Източник: vesti.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.