Масло от морковено семе – малко познато, много полезно

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Морковеното масло се получава чрез екстракция на изсушени моркови или по-често – на семена от морков. Затова в него се отчитат високи количества не само от вещества, съдържащи се в моркова, но и от такива, съдържащи се предимно в семето му.

Най-голям интерес от всички компоненти на маслото от морковено семе будят ценни

вещества като витамин А, бета каротин, алфа и бета пинен, лимонен, сабинен, мирцен, бизаболол и др. Тези биоактивни компоненти определят високия потенциал на маслото от морковено семе за подсигуряване на ключови здравословни ползи.

Мощен антиоксидант
Много от веществата в състава на морковеното масло имат изявено антиоксидантно действие за неутрализиране на свободните радикали. Позитивното им действие се отразява както на вътрешното здраве, така и на външния вид на тялото, за поддържане вида на кожата, косата, ставите, мускулите, зрението.

Защита от инфекции
Маслото от морковено семе е едновременно природен антисептик и дезинфектант. Еднакво ефективно е при вътрешно и външно приложение срещу инфекции на гърлото, стомаха, червата, уринарния тракт, както и за лечение на кожни възпаления и за ускоряване зарастването на рани.

Детоксикация
Морковеното масло се препоръчва като средство за пречистване на кръвта и детоксикация на черния дроб от натрупани инсектициди, пестициди и други химикали, постъпващи с храната. Установено е, че ускорява изнасянето на пикочната киселина от кръвта, тъканите и ставите и подпомага лечението на подагра, ревматизъм и хронични отоци. В допълнение маслото от морковени семена е и природен диуретик – ускорява отделянето на урина, с която също се изнасят голяма част от вредните продукти, натрупани в организма.

Общоукрепващо действие
Пряко последствие от детоксикиращите свойства на морковеното масло е благоприятният ефект върху тонуса и общото състояние на организма.

Антиканцерогенна защита
Последните проучвания сочат, че маслото от морковено семе има и противораково действие и може да допълни лечението при рак на гърлото, стомаха или простатата. Защитата от канцерогени се асоциира с мощното антиоксидантно действие на маслото, както и с наличието на някои специфични биоактивни компоненти в него.

Най-честото направление, в което се ползва маслото от морковеното семе е в ароматерапията поради много приятния си земен аромат. Установено е, че маслото снема тревожността и има силен релаксиращ и освежаващ ефект. Може да се прилага и локално върху кожата, самостоятелно или в комбинация с други етерични масла – смесва се добре с масло от лавандула, авокадо, портокал, кедър и др.


До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.