Магичният дар от пчелите – пчелно млечице

Пчелното млечице е един от шестте уникални пчелни продукта. То се произвежда от пчелите работнички, за изхранване на пчелата майка и нейните малки. Има кремав цвят и възкисел вкус и притежава важни за здравето и красотата ни свойства. Природният продукт предоставя десетки ползи за организма ни.
Единственият негатив, който може да донесе приемът на пчелното млечице е развиване на алергия към него. За да се избегнат сериозни алергични реакции е добре преди да започнете прием на пчелното млечице да се консултирате с лекар – алерголог.

Пчелното млечице съдържа букет от нутриенти. То се състои от вода, въглехидрати, протеини и мазнини. Пълният му химичен състав не е известен, но се счита, че то е източник на уникални протеини и мастни киселини. Пчелното млечице е източник на няколко витамина от група B и много микроелементи

Пчелното млечице има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. За него се твърди, че е мощен антиоксидант, който бори вредните свободни радикали и намалява оксидативния стрес, но също проявява силен противовъзпалителен ефект.     Провеждани са много ин витро тестове относно тези свойства на пчелното млечице, които показват удивителни резултати. Специфични аминокиселини, мастни киселини и фенолни съединения проявяват антиоксидантен ефект. Проучвания при хора, все още не са провеждани.

Пчелният продукт има свойството да лекува рани и подпомага заздравяването на кожата. Пчелното млечице може да се използва както перорално, така и локално. Знае се, че то има антибактериален ефект и предпазва раните от инфектиране. Едно проучване при животни разкрива, че пчелното млечице повишава колагеновата синтеза.

Колагенът е от изключително значение за здравата кожа. Клетки, обработвани с пчелно млечице силно увеличават свойството си за регенерация. Не случайно се казва за пчелното млечице, че е еликсирът на младостта.

Специфични протеини действат антихипертензивно. Лабораторни тестове показват, че определени протеини в пчелното млечице разширяват кръвоносните съдове като по този начин намаляват артериалното налягане и подобряват кръвообръщението.

Знае се за безбройните ползи от този ценен пчелен продукт, но до момента тестовете върху хора са много малко. Може би предстои да се открият още нови ценни качества на пчелното млечице.
 

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.