Личностната черта, която прави хората по-щастливи

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Дори мъничко щедрост към другите прави хората по-щастливи, установява психологическо изследване. И обещанието да си по-щедър задейства промени в мозъка, които водят към повече щастие, са открили учените.

„Не е нужно да се превръщаш в саможертвен мъченик, за да се почувстваш по-щастлив – казва д-р Филипе Тоблер, един от авторите на изследването. – Да бъдеш малко по-щедър е достатъчно.“
Мозъчният скенер показва, че дори намерението да бъдеш по-щедър се отразява върху с активността във вентралния стриатум, зона, която е свързана с чувството на щастие. 

„Забележително е, че дори само намерението генерира неврологична промяна преди действието да бъде осъществено.“ – казва Тоблер. 
Участниците в изследването също така са били запитани за равнищата си на щастие преди и след експеримента. Хората, които са били по-щедри по време на експеримента са били и по-щастливи. 

„Все още има отворени въпроси, например: Може ли комуникацията между тези мозъчни области [свързани с щедроста и щастието] да се тренира и укрепва? И ако да, как – обяснява първият автор на изследването, д-р Сойонг Парк. – И дали този ефект се запазва, когато е използван умишлено, а именно, когато човек се държи щедро, за да се почувства по-щастлив?“

Източник: PsyBlog

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.