Къде отиват излишните килограми, когато отслабнем ?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Често говорим за диети и изгаряне на мазнини, но всъщност не сме съвсем наясно за това как протича процеса на отслабване, пише IFL Science.

Някои хора си мислят, че мазнината се трансформира в енергия, което е нарушение на закона за запазване на масата, докато други считат, че мазнината става на мускули или просто се изхвърля.

Според учените обаче, когато слабеете, буквално издишате мазнините.

Това твърдение идва от учените Андрю Браун и Рубен Меерман, които го базират на съществуващите познания по биохимия.

"Доста хора са в пълно неведение за това как протича метаболизма при загубата на тегло. Правилният отговор е, че по-голямата част от масата бива издишана под формата на въглероден диоксид", обясняват учените.

Излишните въглехидрати и протеини се превръщат в химически съставки, наречен триглицериди и те се съхраняват в мастните клетки. За да изгубите излишните килограми се опитвате да включите тези триглицериди в метаболичния процес, което означава, че се отключва въглерода, който се съхранява в мастните клетки.

Свалянето на 10 килограма мазнина изисква вдишването на 29 килограма кислород, произвеждането на 28 килограма въглероден диоксид и на 11 килограма вода. Това е метаболичната съдба на мазнините, напускащи човешкото тяло. Докато по-голямата част от тях напуска по въздуха, останалата вода се изкарва от организма при потене, плач, уриниране и с други телесни течности.

 

Източник:Obekti.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.