Консумирането на чесън може да ни предпази от рак

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Чесънът e здравословен продукт, използван както в националната кухня на много народи, така и за лечение на различни заболявания в продължение на хиляди години.

В скорошно проучване учени от Университета в Нотингам стигат до заключението, че консумацията на чесън може да намали риска от развитие на някои видове рак, сърдечно-съдови заболявания и диабет тип 2, съобщават от The Independent.

Освен това се оказва, че начинът, по който се обработват скилидките, преди да ги изядем, има значение за способностите им да носят ползи за нашето здраве.

Учените обаче все още не са в състояние да определят кой метод за приготвяне е най-ефективен.

Чесънът произвежда серни съединения, докато търпи топлинна или механична обработка, които са различни, в зависимост от това дали е нарязан, ферментирал в алкохол или пресован за масло.

Според изследователите, тези серни съединения могат да повлияят на молекулите от азотен оксид и сероводород, които се произвеждат в човешкото тяло.

Променените нива на тези молекули се откриват при хора, страдащи от различни заболявания, тъй като имат огромно въздействие върху цялостната обмяна на вещества в тялото.

Докато оптималната техника за обработване на скилидките все още се обсъжда, изследователите са съгласни, че чесънът е едно от растенията с най-силни възстановителни способности за човешкия организъм.

 

Източник:Profit.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.