Консумирайте 7 вида храни за пречистване на белите дробове

Изглежда, че в днешно време всеки осъзнава вредите от тютюнопушенето, но много малко хора прекъсват вредния навик. Независимо от това дали сте пушач или не, вие трябва редовно да пречиствате белите дробове. Това може да стане с помощта на някои природни средства, като например:

Царевица

Царевицата съдържа бета-криптоксантин, който представлява мощен антиоксидант и предшественик на витамин A. Консумирайте само органична царевица, за да се възползвате максимално от нейните полезни свойства.

Бразилски орех

Бразилският орех се смята за един от най-добрите природни източници на селен в сравнение с останалите храни. Селенът също е мощен антиоксидант.

Лук

Лукът е чудесен естествен антибиотик. Той може да помогне за предотвратяване на някои видове респираторни, а и не само, заболявания.

Джинджифил

Джинджифилът е бил използван в народната медицина в продължение на хиляди години. Той може да бъде изключително полезен за белите дробове, ако се консумира под формата на чай, тъй като способства за отваряне на дихателните пътища. Също така може да консумирате корен от джинджифил, като го добавяте към различни ястия, ако сте любители на неговия вкус.

Портокал

Портокалът е чудесен източник на криптоксантин. Той помага за намаляване на риска от развитие на рак на белия дроб.

Коприва

Копривата съдържа желязо. Този минерал играе важна роля в борбата срещу инфекциите.

Чай от борови иглички

Чаят от борови иглички се използва традиционно като средство за елиминиране на бактериите от устната кухина и облекчаване на болките в гърлото, тъй като притежава антисептични свойства.

Източник: framar.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.