Комбинации на храни, които подпомагат отслабването

Когато поемате калории под формата на храна и напитки,  е важно е да изберете добре съставките си. Различните храни се усвояват по различен начин и могат или да навредят, или да помогнат на тялото да е здраво и във форма.

Важно е не само какви продукти хапвате, а и как ги комбинирате. Неслучайно има хранителни режими, които се базират именно на съчетаване и избягване на различни хранителни групи, Това е така, защото успешните комбинации ви позволяват да усвоите ястията по най-добрия начин и дори могат да подобрят храносмилането, отделянето и метаболизма - процеси, които са много важни за да сте здрави и да се радвате на красива форма.

Ето и кои хранителни комбинации работят добре за постигане на целта ви:

Ориз и леща

Тези простички ястия правят отлична комбинация за отслабване! Докато варивата и лещата са богати на протеини и помагат за засищане, добавянето на ориз може да послужи за добър енергиен източник на въглехидрати. Вместо леща, можете да комбинирате ориза и с киноа.

Овесена каша с ядки и семена

Има повече от една причина овесените ядки да са сред най-предпочитаните  за закуска (или вечеря, ако искате) от тези, които следят теглото си. Овесената каша се храносмила лесно, има много витамини и засища. Семената и ядките пък са чудесен източник на протеини и полезни мазнини и в съчетание правят закуската много здравословна, полезна и достатъчно питателна, да ви даде необходимата енергия за старт на деня.

Зелен чай с лимон

Изпълнен с катехини и други богати антиоксиданти, зеленият чай може да бъде добър детоксикатор и нискокалорична напитка, която да ви зарежда с енергия. Приемането на 3-4 чаши на ден може да направи чудеса за стабилизиране на кръвното налягане и да поддържа теглото под контрол. Освен това добавянето на лимонов сок към него може да увеличи ползите му. Добавянето на лимон в една напитка може да помогне за по-доброто усвояване на хранителните вещества и да направи вкуса й още по-добър!

Пиле с пресни зеленчуци

Зеленчуците са нискокалорични, съдържат малко въглехидрати и са пълни с витамини. Сами по себе си обаче, те няма да ви заситят. Ето защо е хубаво да ги комбинирате с протеини под формата на месни продукти. Пилешкото месо е сред най-бедните на калории, затова ако сте на режим, може да заложите на него или на някоя бяла риба на пара.

Кафе с канела

Кафето е една от любимите нискокалорични напитки. Ако се притеснявате за намирането на добър заместител на захарта, подправете чашата си с парче канела. Канелата съдържа антиоксиданти и свойството да намалява възпаления.

Канелата съдържа и хормона на ситостта, който ви кара да се чувствате сити и дори намалява апетита и глада, контролирайки вашата диета в дългосрочен план. Има и скритата полза, която се крие в неговия аромат. Канелата съдържа химичното вещество, цинамалдехид, което при контакт с клетките повишава метаболизма. По този начин, канелата, използвана под каквато и да е форма, принуждава мастните клетки в тялото да продължат да горят, дори когато тялото остава неактивно.

Яйца с кокосово олио

Яйцата са една от най-добрите храни, помагащи за отслабване, тъй като са богати на протеини и Омега-3 и мултивитамини. Вместо да ги приготвяте с животинска мазнина, можете да пробвате с кокосово масло. Кокосовото масло съдържа MCTs (триглицериди със средна верига), които не повишават значително холестерола и допринасят за цялостното ви здраве.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.