Колко полезно е сиренето?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Да, сиренето и кашкавалът са богати на хранителни вещества и са вкусни, но е по-добре да се консумират в умерени количества. Те съдържат полезни вещества, като калций, белтъчини, витамин B12 и цинк.

Диетологът в Academy of Nutrition and Dietetics -

Кели Притчет, пояснява, че продуктът има високо съдържание на калории, които лесно могат да се натрупат в организма.

Мекото, наричано още неузряло или прясно сирене, съдържа по-малко калории, в сравнено с твърдото.

Кашкавалът и сирената имат високо съдържание на наситени мазнини, за които е известно, че повишават холестерола. 

Някои проучвания (подкрепени от датската лаборатория за млечни продукти) показват, че високомаслените сирена не влияят толкова отрицателно върху холестерола, както се очаква въз основа на съдържанието им на наситени мазнини. Специалистите нямат точен отговор защо това е така, но предполагат, че е свързано с други хранителни вещества в състава им, които променят усвояването от организма.

Изварата съдържа най-малко количество мазнини – 1,7 г, Рикотата – 8 г, Моцарелата – 11 г, Фетата – 15 г. Пармезанът и Чедърът са с най-високо съдържание на мазнини, съответно със 17 г и 21 г.

В случай, че не искаме да повишаваме нивата си на холестерол е по-добре да консумираме по-меки сирена, като моцарела.Твърдите сирена, като Чедър, пък са по-полезни за зъбите. Освен калций и други минерали, които извличаме, консумирането на твърдо сирене генерира слюнка, което помага да се намали киселинността в устата и намалява склонността към образуване на кариеси.

Консумирането на млечни продукти е от жизненоважно значение и за поддържането на костите здрави, тъй като калцият е градивният елемент на костната тъкан. Възрастните - до 50 години се нуждаят от 1000 мг калций дневно. След 51 години нуждата от него при жените се покачва на 1 200 мг. Същото количество е необходимо за мъжете след 71 години.

Ограничаването на порциите е важно за поддържане на нивата на натрий под контрол, особено при по-високомаслените сирена.


До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.