Колко време е нужно да свалим обиколката на талията си ?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Понякога да се сдобием с плосък корем изглежда като почти невъзможна задача.

Добрата новина е, че може да стопим мазнините в тази област и за кратко време. За целта - ако работим упорито и стриктно, специалистите смятат, че можем да постигнем желаните резултати и само за няколко седмици.


Според диетолога Джим Уайт, собственик на Jim White Fitness и Nutrition Studios, намаляването на обиколката на талията може да се постигне само за две седмици.

„Въпреки че скоростта, с която се губят сантиметрите при всеки е индивидуална, с повишена активност и намаляване на калориите, мисията е възможна“, твърди той.

Диетологът препоръчва намаляване на дневната доза калории, но те не трябва да бъдат по-малко от 1200 на ден, за да поддържаме правилното функциониране на тялото и мозъка. Ако отслабваме с дефицит на калории и упражнения, може да увеличим и мускулната маса, докато губим мазнини. Той съветва да измерваме обиколката на талията за проследяване на прогреса от загубата на мазнини, а не да се фокусираме върху теглото си. Възможно е хората с повече коремна мазнина да постигат желания ефект по-бързо.

По-голямата обиколка на талията е и индикатор за сърдечносъдови заболявания, високо кръвно налягане и диабет. Още причини да се грижим за поддържането на здравословно тегло.

Доказано е, че хората, които използват комбинацията от тренировки и подходящ хранителен режим топят мазнините в коремната област много по-бързо от тези, които се фокусират само върху едното или другото.

За най-бързото постигане на видими резултати, специалистите препоръчват Tabata - стил HIIT тренировка, която включва 20 секунди на интензивна работа, последвана от 10 секунди почивка. По-особеното при този метод, което го отличава от останалите високоинтензивни тренировки, е именно разпределението на времето между фазата на натоварване и почивка. Периодите на максимално натоварване на мускулатурата при табата са много кратки - колкото по-кратко е натоварването, толкова по-интензивно може да се извършва то.

Добре е да тренираме коремните мускули всекидневно. Не е нужно да прекарваме часове, обикновено 15-20 минути на ден са достатъчни. Препоръчва се изпълнение на разнообразни упражнения, за да развием хармонично всички коремни мускули. За достатъчен ефект се счита обикновено изпълнението на 3 /4 серии – от 20 до 50 повторения от всяко упражнение.


До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.