Кога е безопасно да се върнете на работа след грип/настинка

Работната среда е инкубатор на бактерии. Особено в сезона на гриповете и вирусите, който с тези промени на времето е сякаш безкраен. Работата на места тип „оупън спейс“ повишава рязко вероятността да се разболеете, тъй като сте заобиколени часове наред от много хора в затворено пространство и дишате един и същи въздух, Често някой колега, който вече си е взел болничен и твърди, че е изкарал грип/настинка или вирус, се завръща на работното си място и с няколко остатъчни кихания и кашлици успява да зарази и останалите, А уж твърди, че вече е здрав.

Това повдига въпроса кога е безопасно да се върнете на работа, след като сте изкарали някое от тези заболявания!

На първо място трябва да съобразите работната среда. Ако работите с деца или възрастни, които като цяло са с по-нисък имунитет, по-добре да останете у дома, докато се излекувате напълно и нямате никакви симптоми – подсмърчане, кашлица, кихане, температура, главоболие.

Според здравните експерти, ако се чувствате достатъчно добре да станете от леглото и да отидете на работа, трябва да вземете всички мерки да не разпространите заразата на работата си. Понякога пълното възстановяване след обикновен грип става в рамките на 2-3 седмици. Болничният най-често покрива седмица в зависимост от сериозността и степента на заболяването, така че ще се наложи да се върнете на работното си място, дори да не сте напълно излекувани.

За целта, връщайки се в офиса, предупредете колеги да не се приближават много до вас, носете маска за лице, носете си чаши и прибори от вкъщи, които само вие да ползвате и поддържайте висока хигиена.  

Първите 5 дни на настинката/грипа са най-опасни за разпространяването му. В никакъв случай не стойте на работното си място с температура – тя е знак, че сте заразни.

И докато се възстановявате, подсилвайте имунитета си, като взимате необходимите витамини и минерали.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.