Кисело мляко срещу настинка

Зимата идва! Думите на Нед Старк от „Игра на тронове“ се превърнаха в едни от емблематичните за сериала и вдъхновиха множество шеги в интернет. Но сега, зимата наистина идва и говорим за сезона, който ще настъпи само след два месеца.

Със студеното време идват и неприятните настинки, които ни събарят физически. Всеки от нас си има няколко скрити трика, с които се бори с вирусите, но сега експерти съветват винаги да имате кисело мляко в хладилника си по време на минусовите температури.

Според учените, пробиотиците, които се съдържат в киселото мляко подсилват имунната система и помагат на тялото да се бори с инфекциите по-успешно. Освен това, в него има голямо количество цинк, който може да намали симптомите на настинка.

Ако все пак грипът ви повали, киселото мляко също може да ви помогне с възстановяването. Въглехидратите в него осигуряват енергия, която е нужна на тялото ви да се бори с настинката. Все пак, експертите съветват да не разчитате само на киселото мляко.

„Не се ограничавайте само до него. Комбинирайте го със здравословна диета, която ще ви осигури останалите хранителни вещества, нужни на организма“, казват учените. Според тях, млякото е най-полезно, когато имате болно гърло, защото е лесно за преглъщане и няма да засили възпалението.

Може да комбинирате киселото мляко с плодове като боровинки или ягоди, за да си направите една здравословна закуска, която ще ви даде нужната енергия за деня. В същото време, ще се борите и срещу гриповете, които ще ни атакуват през зимата.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.