Как яденето на една и съща закуска всеки ден може да е добро за вас?

„Една ябълка на ден държи лекаря далеч от мен“ - всички знаем тази народна мъдрост.

Но какво ще кажете за чиния с яйца или чаша кисело мляко под формата на закуска всеки ден?

И докато еднообразната порция храна може да ви звучи скучно, пълненето на корема с едно и също нещо всяка сутрин, всъщност, може да ви направи по-добър човек.

Bright Side открива изненадващи неща във връзка с това твърдение:

Имате повече свободно време

Колко минути (или може би дори часове) са ви необходими, за да решите какво да ядете за закуска? Ако тя е една и съща, няма да губите време, плюс това вероятно ще можете да я приготвите предната вечер.

Позволявате на мозъка си да мисли за по-важни неща

Замисляли ли сте се защо милиардери, като Стив Джобс и Марк Закърбърг, носят едни и същи дрехи всеки ден? Смятат, че така са по-продуктивни. Това, че не трябва да мислите какво да облечете или да ядете за закуска, позволява на съзнанието ви да се концентрира върху по-важни неща.

Не пропускате първата доза хранителни вещества за деня

Ако закуската ви е купичка овесена каша, обикновен омлет или чаша пресни плодове, вие зареждате тялото си с полезни вещества. Тези примери за закуски от полезни храни са чудесен начин да започнете сутринта.

Отслабвате

Изследванията разкриват, че ако всяка сутрин сядате пред една и съща чиния с храна, това може да ви помогне да отслабнете. По този начин имате по-голям контрол върху това, с което се храните, така че избягвате приема на вредни вещества, както и пиковете и спадовете на кръвната захар.

По-ниски разходи за храна

Ако закуската ви е овесена каша, всичко, от което се нуждаете за приготвянето й, е овесени ядки, мляко и малко подсладител. Да знаете какво ще ядете всеки ден от седмицата ви позволява да съставите точен списък с продукти, което, според експертите, е ключът към придържането към бюджета в магазина.

А така не само ще можете да контролирате разходите си, но без толкова много хранителни опции в хладилника и килера ще имате повече пари в портфейла си.

Влизате в рутина

Правенето на нещо ежедневно, в крайна сметка, се превръща в навик. Добрите навици са това, което ви е необходимо, за да се чувствате добре и да сте успешни. Нещо толкова просто, като чиния с яйца, може да направи чудеса за кондицията на тялото и мозъка ви, така че да се адаптират и към други добри навици.

Актрисата и майка Дженифър Гарнър се придържа към ежедневното смути за закуска, което тя започва да прави през 2018 г. за ролята си във филма Peppermint. Тя все още продължава този режим, за да е формата и да се храни здравословно.

Източник: profit.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.