Как да се справите с честата промяна на настроенията?

Трудно е да общувате с хора, които постоянно си сменят настроението. Уви, случва се и на вас и на тези около вас. По ред причини – хормонален дисбаланс, бременност, повече стрес, ПМС, менопауза и т.н. – дамите са по-уязвими към това. Въпреки че са наясно с причините, доста жени не предприемат никакви действие и изпадат в чести конфликти с околните, което накрая само повишава стреса в живота им и ги кара да бъдат още по-навъсени и тъжни.

Вижте какво можете да предприемете, за да направите тези моменти на емоционална нестабилност по-редки и по-малко интензивни:

Редовни упражнения

Движението е страхотно не само за тялото, а и за ума ви. То помага да избегнете резки промени в настроението си, тъй като при тренировка организмът произвежда хормони на щастието и ендорфини, които помагат в борбата със стреса и негативизма. Опитайте да тренирате по 30 мин 5 пъти в седмицата за отлично психическо здраве.

Избягвайте кофеин, алкохол и захар

Тези съставки влияят силно на настроенията. Да, кофеинът намалява усещането за умора, но също така може да подсили тревожността и нервността.
Алкохолът е депресант, който пък може да засили лошото настроение и да ви накара да се държите ирационално.
Захарните храни повишават нивата на кръвната захар, което оказва влияние на настроението.

Пийте калций

Изследвания предполагат, че приемането на калций помага да се намалят симптомите на депресия и тревожност, както и на промяната на настроенията при ПМС. В едно изследване участниците са приемали 500 мг калций на ден в продължение на два месеца. След този период, взималите добавката, са имали силно намалени симптоми на ПМС.

Променете диетата си

Хапването на три основни ястия за деня е обичайният режим на повечето хора, но за вашето ментално и емоционално здраве е далеч по-добре да хапвате по-често на по-малки порции. Този начин на хранене помага за поддържане на нивата на кръвната захар.

Спете качествено

Качественият сън може да излекува много неща, включително и чести смени на настроението. Осигурете си поне 7-8 часа на денонощие.

Кога трябва да се консултирате с лекар

Ако вашето настроение се сменя прекалено често без да имате видима причина за това и никакви тактики не ви помагат да се успокоите и овладеете.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.