Как да се справим с болките във врата?

Всички знаем колко е болезнено да се събудим с болки във врата. Неприятното схващане не позволява въртенето на главата и това създава неудобство още от сутринта.

Болките във врата понякога са придружени с главоболие, схващане и проблеми с храненето. Често болката е причинена от позата, в която спите, стрес или пък от начина ви на седене по време на работа.

Ето няколко съвета как да се справите с болките във врата:

Леко раздвижете врата си

Първото нещо, което трябва да направите, ако се събудите схванати във врата, е да опитате леко да се раздвижите. Плавното мърдане на главата наляво и надясно или кимането ще увеличи кръвообращението в определени зони и ще намали възпалението.

Поставете студен или топъл компрес на врата си

Топлият или студеният компрес също може да ви помогне бързо да се справите със схващането във врата. Така ще успокоите мускулите и ще увеличите притока на кръв към врата. Също така ще ви помогне да притъпите болката.

Поставете топъл или студен компрес за 10 минути. Направете го поне 2-3 пъти на ден, за да увеличите ефективността. Ако все пак опитвате да победите по-голяма болка от просто схващане, то тогава се спрете само на студен компрес, тъй като топлият може да влоши ситуацията.

Направете си гореща вана или горещ душ

Нищо не успокоява така както един топъл душ или пък една гореща вана. Така ще накарате мускулите да се отпуснат и да премахнете напрежението в тях.

Ако пък имате възможност да си направите вана, то тогава солите в нея помагат за намаляване на възпалението и подобряват притока на кръв.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е отличен домашен лек за схванат врат. Известно е, че антиоксидантите и противовъзпалителните средства, съдържащи се в него, освобождават стреса и намаляват мускулните болки.

Накиснете салфетка или кърпа в малко ябълков оцет и ги поставете на врата си. Оставете компреса да постои в продължение на един час. Повторете това действие два пъти в деня.

Ако все пак нищо не помогне, това означава, че се борите с нещо по-сериозно от схващане. Опитайте се да промените позата си на спане. Ако спите по гръб или по корем, това може да е причината за болките във врата. Възглавницата също може да окаже влияние върху неразположението ви. Затова, ако все още не сте го направили, сменете я.

Неправилната стойка по време на работа и вкъщи е един от факторите, които предизвикват болки във врата. Също така не прекарвайте твърде много време втренчени в телефона си, защото това също може да е причина за оплакванията ви.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.