Как да се отървем от тлъстините на корема под карантина

Всички сме чували отрицателните последици от заседналия начин на живот (и ако не сте, те включват затлъстяване, диабет тип II, сърдечно-съдови заболявания и ранна смърт), но повечето от нас все още прекарват твърде много време в седнало положение. И коремът ни го доказва.

Учените все още се опитват да установят защо точно седенето е така пагубно за здравето, но едно обяснение е, че колкото по-малко се движим, от толкова по-малко гориво се нуждаем.

Ето защо, когато хранителните ни навици останат същите, в тялото ни има излишък на кръвна захар, която залива кръвоносната система и допринася за развиването на диабет и други рискове, свързани с теглото.

Независимо дали сте принудени да седите за продължителен период от време заради работата ви или просто сте мързеливи, заседналият начин на живот е една от основните пречки да имате тялото, за което мечтаете. Но не трябва да бъде така, защото всъщност

можете да изгаряте калории и докато седите.

Има стъпки, които можете да предприемете, за да промените средата си и да поддържате здравето си. Привиквайки към някои здравословни навици, които да стимулират метаболизма ви, засилвате изгарянето на калории и създавате пречки пред преяждането – можете да отслабнете, докато седите.

И въпреки че тези съвети могат да ви помогнат да се придържате към усилията си за отслабване,

не забравяйте, че упражненията все още играят основна роля

за поддържането на добро здраве, така че включете физическата активност на първо място в плана ви.

Източник: vesti.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.