Как да се отървем от лошия дъх ?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Лошият дъх от устата често поставя хората в неудобно положение, тъй като е знак на лоша орална хигиена. Редовното почистване на зъбите и на езика са първите стъпки за борба с лошия дъх.

Експерти в областта на хранителната индустрия подчертават за доброто действие на някои напитки в борбата с лошия дъх от устата.

Лошият дъх най-често е резултат от увеличени количества на бактерии в устната кухина и тяхното действие върху хранителните остатъци, кръв или тъканите в устата. В устата могат да се заселят и свръхразвият бактерии по гърба на езика и пародонталните джобове, които не са характерни за резидентната микрофлора. Бактериалната колонизация по фисурите, ямките, апроксималните части, венечните джобове, по гърба на езика е основен източник на лошия дъх. Също така той се повишава при ненапълно пробил мъдрец, върху който се получава капаче, обхващащо част от дъвкателната му повърхност.

Какво можете да направите?

Подобрете оралната си хигиена
Поддържането на добра орална хигиена чрез редовно и качествено миене на зъбите, почистването на езика и междузъбните пространства, ще намали количеството бактерии в устната кухина. За доброто почистване на зъбите е необходимо измиването им 2 пъти на ден-сутрин и вечер след хранене по минимум 3 минути. Използването на флуорни пасти за зъби и вода за уста без алкохол спомагат за премахване на лошия 

Езикът трябва също да бъде почистван било то чрез специалната повърхност на гърба на четката или чрез специално разработени почистващи средства. Използването на конци за зъби и интердентални четки е задължително вечер след измиване на зъбите.

Употребата на зелен чай
Високите нива на флуориди в зелените чайове благоприятства поддържането на добра орална хигиена. Разбира се, тези чайове не бива да съдържат захарни съставки, а да са изцяло природни.

Осен това зеленият чай съдържа и голямо количество антиоксиданти. Смята се, че зеленият чай има противовъзпалително и противораково действие.

Зеленият чай има и способност да намали стреса и вредното влияние от околната среда. Има способността да релаксира организма, благодарение на L-тианина, който съдържа. Тази основна съставка на зеления чай увеличава концентрацията и подобрява паметта без необходимост от увеличен прием на кофеин съдържащи напитки.

Консумацията на вода
Потвърдено е, че един от методите за борба с лошия дъх е приема на достатъчни количества вода. Водата утолява жаждата, а сухотата в устата е една от причините за лошия дъх. Водата хидратира организма и е от изключителна важност за поддържане на клетките в цялото тяло.

Употребата на магданоз
Употребата на магданоз и джоджен имат само кратко действие върху лошия дъх, те имат „маскиращ ефект“, но не решават проблема. Някои хора все пак пристъпват към употребата им.

Дъвки без захар
Редовната употреба на дъвки без захар спомага за почистване на зъбите между отделните хранения от остатъчните хранителни остатъци и плака. Освен това имат освежаващ ефект. Те също са с „маскиращ ефект“, тъй като само временно премахват лошия дъх. Дъвките без захар имат значително кариесогенно влияние, чрез почистващото си действие и чрез стимулирането на слюнка, с което нормализират ниското рН в устата след хранене.

Редовни посещения в денталния кабинет
Редовните профилактични прегледи и санирането на устната кухина безспорно са начин за решаване с проблема лош дъх. Съчетанието с добра лична орална хигиена, би премахнало неудобството при комуникация с околните.


До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.