Как да се аклиматизираме

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Преди всяко дълго пътуване, особено когато става дума за регион с други климатични условия, си струва да се помисли не само за документи и вещи. Често се случва човек да отиде на почивка, но в същото време се чувства потиснат, уморен и сънлив. Това са очевидни признаци на аклиматизация, споделят редакторите на ABC Fаct. 

Справилен подход, можем да сведем тези симптоми до нула.

По време на пътувания до нови места тялото преминава през тежки тестове, защото се приспособява към необичайни метеорологични условия. Въпреки факта, че в първите дни симптомите почти не се проявяват, те могат да развалят цялото впечатление от почивката. Основната задача на аклиматизацията е да нормализира работата на всички органи, отчитайки новия температурен режим и климатичните условия. 

Най-трудно е за хората, които летят със самолет: полетите на дълги разстояния променят климата около нас бързо и драматично. Аклиматизацията в планинските райони също се усеща най-силно. Факт е, че тялото няма време да се адаптира към новата ситуация, така че не си заслужава да бързаме да се изкачим на върха.

Има няколко превантивни мерки за намаляване на появата на аклиматизация. Необходимо е редовно да се охлажда и проветрява въздухът в помещението. Тя не трябва да застоява, тъй като това ще доведе до повишена умора. Също така е необходимо стриктното спазване на баланса на водата и солта. Питейната вода се препоръчва след хранене. 

Гардеробът за първите дни в нова страна е добре да е подбран от естествени тъкани. Ако районът се характеризира с горещо и сухо време, студеният душ също ще ни дари със сили и жизненост през целия ден. Лекарите съветват да се храните не повече от два пъти на ден: сутрин и вечер. Обяд е по-добре да пропуснете или да направите малка закуска с плодове.

Приятно лято.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.