Как да не напълнеем по време на изолацията?

Социалната изолация вече диктува живота ни в продължение на 3 седмици. Много от хората работят от вкъщи, а излизането навън не е препоръчително без основателна причина. Стоенето у дома сериозно промени ежедневието ни и обърка плановете на много от нас, които искаха да оформят перфектно тяло.

Тъй като всички фитнес зали са затворени, трябва да бъдем креативни и да създадем фитнес у дома. Благодарение на интернет, имаме възможност да гледаме тренировки онлайн и да повтаряме това, което виждаме. Понякога обаче физическите упражнения не са достатъчни за отслабването. Колкото и да се трудите у дома, не забелязвате желания резултат. Дори обратното – напълнявате още повече.

Според експерти, това се дължи на начина, по който се храните и нещата, които приемате. Ако смятате, че можете да похапвате каквото си искате през деня и след това да направите една хубава тренировка, за да изгорите излишните калории, жестоко се лъжете. Тялото не работи така, както ни се иска.

Заради заседналия начин на живот метаболизмът ни работи много по-бавно от обикновено. Това означава, че не гори мазнините по същия начин и това се отразява сериозно на теглото ни. Диетолози съветват да пием само вода докато сме у дома и да забравим за всички захарни и газирани напитки.

Най-важното е да разберем кога наистина сме гладни. По-краткия път до хладилника може и да е изкушаващ, но не трябва да си завираме главата там през няколко часа. Закусете добре и не яжте нищо повече в продължение на 3-4 часа. След това може да си направите една хубава салата за обяд, която ще ви засити до вечерята.

Джил Кодак казва, че трябва да си изберете час, в който да сядате на масата всяка вечер. Тялото ви постепенно ще свикне и няма да усеща глад през остатъка от деня. Тя добавя, че е добре да си направите и точен списък за пазаруване, в който да включите само здравословни неща като плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Ако не работите в момента и сте затворени вкъщи, най-вероятно искате да гледате един хубав филм, а през това време да си похапвате чипс или нещо сладко. Експерти съветват да забравите за тези неща, а вместо това да ангажирате мозъка си с нещо по-приятно. Вземете кръстословици или пъзели, които ще занимават не само ума, но и ръцете ви.

Колкото и да не ви се вярва, организмът постоянно изпраща сигнали, за които трябва да внимаваме. През повечето време, когато усещаме празнина в стомаха и мислим, че сме гладни, по-скоро имаме нужда от вода. Винаги имайте бутилка с вода пред себе си, за да не забравяте за нея. Хидратацията е от изключително важно значение за поддържане на добра фигура.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.