Как да изгорим калории, използвайки велоергометър?

Случвало ли ви се е да отидете на фитнес и да не знаете от кой уред да започнете тренировката си? Чудите се дали първо да отидете на пътечката, или пък е по-добре да започнете с вдигането на тежести. Дилемата е твърде голяма и затова често се насочвате към среден вариант – уред, който комбинира кардио и стягане на мускулите.

Точно така, говорим за велоергометъра, който е един от най-използваните уреди в залата. Много от нас дори притежават такова статично колело, с което тренировките вкъщи стават напълно задължителни. Най-голямото предимство е, че велоергометърът не натоварва толкова ставите в сравнение с бягането, така че е идеален избор за всеки.

Ключът към отслабването е правилното балансиране на приема на калории и изгаряните калории на ден. Редовните тренировки със статично колело могат да ви помогнат да постигнете желаната фигура.

Формула за отслабване

За да загубите 500 грама телесни мазнини, трябва да изгорите и да намалите приема на калории с 3500. Може да ви звучи много, но това са само 500 калории на ден, за да успеете да изгорите 500 грама на седмица. Това е постижима цел, ако тренирате на велоергометъра всеки ден.

Ако графикът ви не позволява седем тренировки седмично, намалете целта си за отслабване до около 300 грама на седмица. Това е еквивалент на необходимостта да изгорите 350 калории на тренировка, пет дни в седмицата, за да постигнете желаните резултати.

Изгорени калории при каране на статично колело

Един 81-килограмов човек изгаря около 286 калории, ако кара колело с умерено темпо в продължение на 30 минути. За още по-голям ефект, може да увеличите нивото на трудност, покачвайки скоростта. В този случай човек би изгорил 464 калории по време на 30-минутна тренировка.

Ако тежите по-малко, ще горите много по-малко калории. 54-килограмов човек ще изгори около 210 калории, а 68-килограмов ще изгори 260 за период от 30 минути. Умерената интензивност на тренировката е, когато увеличите дихателната си честота, но все още сте в състояние да проведете разговор с някого докато се упражнявате.

Енергичен темп е, когато не можеш да кажеш повече от едно изречение преди да се задъхаш. Енергичните тренировки със статично колело включват спининг или високоинтензивна интервална тренировка на редуващи се къси пристъпи на умерени и енергични упражнения.

Например, една минута умерено упражнение, последвана от една минута в интензивно темпо. Този модел трябва да се повтори 10-15 пъти преди края на тренировката.

Тренировъчен график

Ако можете да отделяте 30-60 минути всеки ден, за да карате велоергометъра, ще започнете да отслабвате по-бързо в сравнение с варианта ако спортувате само три до пет пъти седмично. Въпреки това, натовареният ви график може да не позволява толкова последователни тренировки, затова се стремете към поне три 60-минутни упражнения с велоергометъра.

За начинаещи е препоръчително да се придържат към умерено интензивното темпо, докато нивото ви на издръжливост се подобри. Това ще се случи в период от четири до шест седмици. През това време може да включвате по една-две енергични тренировки седмично, за да започнете да отслабвате със забележима скорост.

Хранителен режим

Велоергометърът може да ви помогне да изгорите калории, но това няма да се случи без правилната диета. Избягвайте сладките напитки и висококалоричните закуски, докато се опитвате да отслабнете. Заложете на храни, богати на протеини, фибри и пълнозърнести продукти. Пийте много вода, мляко и ограничени количества плодов сок.

Неправилната диета може да забави напредъка ви в отслабването, но друга потенциална грешка е претоварването на тялото. Вие познавате организма си най-добре, така че ако чувствате болка, починете си, за да се възстановите напълно преди следващата тренировка. Без почивка тялото ви няма да бъде в състояние да отслабне.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.