Как времето влияе положително на настроението?

Изследвания показват, че топлото и слънчево време, е свързано с повишаване на настроението. Това е открито в изследване на Университета в Мичиган от 2004 г., в което хора са прекарали 30 минути навън. В резултат те са имали по-добро настроение. Също така те са били с по-ниски нива на стрес.

Специалистите твърдят, че топлината и слънчевата светлина,

правят хората да се чувстват емоционално и физически по-добре.

В друго проучване, проведено през 2008 г. в Германия, е открито, че негативното настроение в участниците, е намаляло със слънчевата светлина. Това, което изследователите са открили е, че не само слънчевата светлина, но и метеорологичните условия като вятъра например, могат да повлияят на настроението.

Излагането на кожата на слънчева светлина произвежда витамин D, насърчаващ производството на серотонин в мозъка, който приповдига настроението и насърчава положителното мислене, намалява симптомите на депресия, тревожност и скептицизъм. Витамин D също помага за преборване на болестите, подобряване на съня през нощта, стимулиране доброто здраве на костите и също допринася за регулиране на теглото.

В проучване се показва, че благоприятните ефекти на слънчевите лъчи и топлото време, са наблюдавани само при хора, които са прекарали повече от 30 минути на открито на ден. За максимално извличане на ползите от слънчевите лъчи, специалистите препоръчват преди обедните разходки пред късно следобедните или вечерните, когато слънчевите лъчи са по-малко и температурите са по-ниски през пролетта.

В друго изследване пък се установява, че хората, които се намират по-често в светли и топли помещения, съобщават за по-малко стрес, отколкото тези, които прекарвали повече време в тъмни стаи. Това проучване предполага, че дори непрякото излагане на слънчева светлина и топлина, може да подобри настроението на човек.

От друга страна, прекалено топлото време може да има обратен ефект върху настроението на хората. В допълнение, ако времето е лошо, хората могат да изпитат промяна в настроението, като се предизвика главоболие, умора, сънливост и други неразположения. Влажността и дъждовното време правят хората по-уморени, раздразнителни и с по-ниска удовлетвореност.

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.