Как ви действа различният вид алкохол

Пиенето на алкохол е вредно, когато се превърне в навик, но пък може да бъде релаксиращо удоволствие, ако се приема с мярка и в добра компания. Алкохолът има въздействие върху поведението и процесите в организма, така че е добре да пиете малко и конкретни питиета, знаейки как влияят на настроението ви.

Ново проучване анализира как различните видове алкохол предизвикват различни емоционални реакции при мъжете и жените. Проучването на BMJ Open е разпитало почти 30 000 души от 21 страни по света. Всеки респондент е пил различни видове вино, спиртни напитки и бира по различни поводи и е каталогизирал как различните видове алкохол са повлияли на настроението и емоциите им.

Ето как всеки вид алкохол променя настроението ви, според проучването.

Червеното вино и бирата могат да ви направят по-спокойни...

Анкетираните са били най-склонни да съобщят, че се чувстват спокойни (52,8%), когато пият червено вино; въпреки че почти половината от анкетираните също са признали, че се чувстват спокойни, когато пият бира.

Червеното вино също е най-вероятно да ви накара да се почувствате летаргични.

Червеното вино е избрано за най-вероятния вид алкохол, който прави човек уморен или летаргичен, като 60% от анкетираните съобщили за сънливост след няколко чаши.

Спиртните напитки могат да ви дадат енергия и увереност...

Над половината от анкетираните във всички страни свързали пиенето на спиртни напитки с емоции на енергия и увереност, като младите хора са били най-податливи на тези емоции след няколко чаши.

Те ви карат и да се чувствате „секси“...

Повече от 40% от хората признали, че се чувстват „секси“ след пиене на алкохол.

... Но те също могат да ви направят агресивен, неспокоен, тъжен и заядлив.

Една трета от хората обяснили, че пиенето на спиртни напитки ги кара да се чувстват ядосани или податливи на агресивни емоции. Докато жените са по-склонни да изпитват по-силни емоционални реакции към различните видове алкохол, мъжете са по-склонни да се чувстват агресивни след пиене, отколкото жените – особено мъжете, които пият много.

Въпреки че изследването показва връзка между чувствата и напитките, то не обяснява причината за тези емоционални промени.

Един от изследователите зад изследването, професор Марк Белис, обясни: „Хората може да разчитат на алкохола, за да им помогне да се чувстват по определен начин. Хората може да пият, за да се почувстват по-уверени или спокойни, но също така рискуват да проявят и негативни емоционални реакции.“

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.