Какво ще се случи с вас, ако всеки ден закусвате овесена каша?

„Закуската е най-важното хранене за деня“, може би сте чували тази поговорка от родителите си и тя е много вярна. Особено ако вашата закуска включва и овесени ядки/трици. Тази зърнена култура е супер здравословна, макар и да има скучен външен вид. За повече от две хиляди години хората са се научили да отглеждат и събират овес като източник на храна и лекарства. Овесената каша е била използвана за лечение на кожата, чревни заболявания, нервни проблеми, маточни оплаквания и др.

Овесените ядки са пълнозърнеста храна, която ви дава 13 грама протеин в една малка порция от половин чаша. Тази порция овесени ядки ви дава почти 100% от препоръчителния дневен прием на манган. Овесените ядки също така съдържат много антиоксиданти, включително витамин Е, токотриеноли, селен, фенолни киселини и фитинова киселина.

Други хранителни вещества, осигурени от ежедневния прием на овесена каша, включват витамин В1, биотин, молибден, фосфор, мед и магнезий.

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако всеки ден ядете овесена каша за закуска:

Едно от най-добрите предимства на ежедневното консумиране на овесени ядки е, че това може да помогне за предотвратяване на затлъстяването и наддаването на тегло. Това се дължи на чувството за ситост или задоволяване на глада, което овесените ядки ви дават. Овесените ядки не само ви карат да се чувствате по-дълго сити, но и създават още положителни промени в тялото ви.

Първо, те осигуряват отлични нива на енергия за по-дълъг период от време. Нискогликемичното въздействие (ГИ) на купа овесена каша, изядена сутрин, осигурява добър източник на енергия през сутрешните часове, без драстично увеличение или спад в кръвната захар. Поддържането на по-ниски нива на кръвната захар за по-дълъг период от време помага на организма да регулира употребата на инсулин.

Ниският ГИ на овесената каша ви помага да избегнете желанието за консумация на калорични и вредни сладки изкушения. Овесените ядки могат да ви помогнат да намалите общия си дневен прием на калории с до 81%!

Други здравни ползи от яденето на овесени ядки всеки ден:

Освен че ви помага да отслабнете, кашата от овесени ядки може да осигури някои значителни ползи за здравето ви.

Ето и кои са те:

- По-нисък холестерол

- По-малък риск от сърдечносъдови заболявания

- Подобрен имунен отговор

- Стабилизира кръвната захар и намалява риска от диабет тип 2

- Отличен източник на фибри, които предпазват от рак на гърдата

- Пълнозърнестите храни предпазват от детска астма

- Идеален вариант за хората, които страдат от целиакия (автоимунно заболяване) или за тези, които избягват глутена в диетата си

- Удължаване продължителността на живота

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.