Какво става в организма ни един месец без алкохол

По време на Великденските пости много хора се отказват от определени храни или лоши навици

Проучване на Forsa установи, че в Европа, особено сред младите хора, все по-популярно е в продължение на няколко седмици да се избягват определени храни: oт 2012 г. броят на хората в Европа, които постят, се е увеличил с 15% - до 59%.

От доста време челна позиция в списъка с пости заема алкохолът. Според проучване на The University of Sussex едномесечният отказ от него ще доведе до по-добър сън, по-хубава кожа и повече енергия. Освен това липсата на алкохол често улеснява отслабването, тъй като повечето спиртни напитки съдържат много калории – седем килокалории на грам чист алкохол.

Колко силно временното въздържание от алкохол влияе на здравето зависи от това, колко често и какво количество алкохол е консумирал даден човек. „Положителните ефекти са индивидуални, но обикновено са забележими след около 14 дни“ – твърди Хейдръм М. Тайс, ръководител на Federal Center for Health Education в Германия.

Само месец въздържание може да има положителен ефект върху тялото, да облекчи натоварването на черния дроб и да укрепи имунната система. Също така ще бъде намален рискът от проблеми с черния дроб. „Без алкохол в кръвта се подобрява качеството на съня, тъй като той нарушава потока от фазите на съня“ – потвърждава Тайс резултатите от проучването в The University of Sussex. Следователно един месец въздържане от алкохол означава възстановяване на клетките и жизнените процеси на регенерация.

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.