Какво да направите, когато не можете да заспите?

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

На всеки му се е случвало да не може да заспи. Дори да сме много уморени, понякога попадаме в капана на мислите и сънят отлита безвъзвратно. Вместо да се пулите в часовника и да броите часовете, които ви остават до алармата, ето какво можете да направите, което да ви помогне да се унесете в сладък сън, споделят

редакторите на Тhe Мuse.

Мислете за нещо приятно.

Това е най-важната предпоставка за здрав сън. Ако точно когато си легнете, започнете да се тревожите за всичките си проблеми, бъдете сигурни, че каузата е обречена. Освен това имайте предвид, че с напредването на нощта проблемите изглеждат все по-страшни и неразрешими.

Обърнете внимание на температурата.

Ако ви е прекалено топло или студено, със сигурност трудно ще заспите. Сменете си одеялото, отворете или затворете прозореца, изберете подходяща пижама – всичко това има пряко отношение върху скоростта на заспиване и качеството на съня.

Почетете книга.

Но не на телефона или киндъла си. Така няма да стане. Почетете истинска книга. На нощна лампа. Като едно време. Колкото повече се увличате в историята, толкова по-бързо ще ви се доспи.

Слушайте музика.

Със сигурност избягвайте хардрока и метъла. Пуснете си нещо отпускащо и му нагласете тайминг за изключване след около час. Чудесна работа вършат и различни звуци от водопад, дъжд, гора и т.н. Пробвайте.

Водете си дневник.

Не става въпрос за ученическия дневник, в който описвахте любовните си трепети, а тефтер, който да държите на нощното си шкафче и в който да отбелязвате всичко, което ви дойде наум – списък за пазаруване, моментно състояние, някое стихотворение, разказ, рисунка и т.н.

Установете какво е онова, което ви държи будни.

Ако има конкретна причина, поради която не можете да заспите, помислете дали не можете да направите нещо по въпроса веднага – да отговорите на имейл, който ви е ядосал например, да поработите върху проекта, чийто краен срок наближава, и т.н. Често е необходимо да се изправите срещу онова, което ви тежи, за да отпуснете съзнанието си.

Покрийте си очите.

Дори в стаята ви да е тъмно, най-вероятно все отнякъде се процежда светлина. Опитайте да си сложите маска за очи. Ако нямате такава, и тениска ще свърши работа.

Пуснете си хубав, успокояващ филм.

Избягвайте екшън, трилър, ужаси или комедия. Подберете жанр като семейна драма, романтичен или дори анимация. Ще се учудите от благоприятния развой на нещата. А ако филмът се окаже прекалено интересен, пък сте заспали, ще си го догледате на следващия ден.

Безсънието е изнервящо и вредно за здравето ви. Лошият сън може да бъде причина за сприхавостта ви или главоболието на следващия ден. Затова не подценявайте важността на нощната почивка и направете всичко възможно да „спите в кош”. Надяваме се тези съвети да ви бъдат от полза.

Източник: themuse.com

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.