Използвайте 11 психологически трика, за да придобиете увереност

Колко често си мислите, че ще получите мечтаната работа и ще имате по-добър живот, ако бъдете по-уверени? Не всеки е роден с подобно качество, но това не значи, че не може да го развие.

Смятаме, че самоувереността е много важна. Ето защо искаме да ви представим няколко съвета, споделени от известни психолози, които могат да ви бъдат от полза.

  1. Научете се да приемате комплименти

Всеки реагира на комплиментите по различен начин. Някои хора стават срамежливи и дори привличат внимание към своите недостатъци. Тази реакция е неправилна. Тя показва, че човек не е самоуверен. Освен това, може да изглежда така, сякаш поласканият наистина цени мнението на този, който прави комплимента.

Най-добрият начин да реагирате в подобна ситуация е да се усмихнете и да кажете: "Благодаря!" Не си мислете, че човек иска да ви поласкае, просто се опитайте да повярвате, че някои от вашите качества наистина могат да изглеждат привлекателни за останалите хора.

  1. Не се опитвайте да бъдете перфектни

Да си представим, че имате много претоварен график: 20 телефонни обаждания, 10 срещи, четене и отговаряне на съобщения и нито 1 свободна минута за себе си. Но вместо да сте доволни, винаги се чувствате разочаровани, защото резултатите не са достатъчно добри, нали?

Когато си поставяте цели, които не може да постигнете, се доближавате повече до тревожността, отколкото до успеха. Успешните хора също правят грешки и съжаляват за някои решения, които взимат. Но виждат уроци във всяка ситуация и могат да се учат от тях.

  1. Научете се да поддържате зрителен контакт по време на разговор

Може да доловите настроението и емоциите на човек като го погледнете в очите. Бебетата правят това от 9-месечна възраст. Те гледат очите на своите родители, за да разберат техните емоции. А лъжците обикновено извъртат поглед, за да скрият факта, че лъжат.

Когато някой избягва зрителен контакт, това означава, че не е самоуверен. Така че гледането на хората в очите по време на разговор може да ви помогне да спечелите тяхното доверие и да ги убедите, че сте искрени.

  1. Дръжте гърба изправен и променете начина, по който вървите

Изправеният гръб, откритите жестове и уверената походка - това са признаци на уверен човек.

Така че, дръжте главата повдигната и гърба изправен и погледнете нагоре, вместо надолу. Хората около вас ще забележат това и скоро ще видите, че ще се почувствате различни. Изследванията показват, че езикът на тялото на уверените хора намалява тяхното ниво на стрес.

  1. Изключете негативните мисли

Контролирането на вътрешния диалог е труден, но доста ефективен начин за самодисциплина. Опитайте се да проследите всички мисли, които имате за седмица. И си запишете всичко, свързано с несигурността. Задайте ли следния въпрос: "Имам ли доказателства, че имам истинска причина да бъда несигурен?" След като анализирате вашите мисли, може да разберете, че повечето от тях са базирани върху неоснователни причини.

Докато анализирате негативните, трябва да направите списък с позитивните качества и постижения. Може да го четете всеки път, когато имате отрицателни мисли в съзнанието.

  1. Обърнете внимание на момента, в който престанете да вярвате на себе си

Ако следите негативните мисли, скоро може да забележите, че те изникват в съзнанието по едно и също време. Може би сте имали прекрасен ден, но преди да заспите, започвате да мислите за нещо лошо.

Просто се опитайте да игнорирате тези мисли и да помислите за нещо, което правите всеки ден без никаква причина.

  1. Отбележете личните постижения

Създайте дневник на постиженията и започнете да пишете нови неща в него всеки ден. Не е задължително да бъдат грандиозни. Отбележете всяка стъпка към вашата цел, дори и да изглежда малка. Например "ядох овесени ядки за закуска", "прочетох 20 страници от моята книга" и други.

Когато съберете достатъчно причини, за да се гордеете със себе си, може да успеете да подобрите вашето самочувствие.

  1. Помислете за идеалното "Аз"

"Какво би направил увереният "Аз" в тази ситуация?" Това е важен въпрос, който трябва да си задавате от време на време. Особено ако сте на път да направите нещо, изискващо самоувереност.

Няма нужда да излизате и да заговаряте най-привлекателния мъж на улицата. Започнете с правенето на малки стъпки: усмихнете се на непознат. Изпратете вашата автобиография. И не се притеснявайте от последствията. Да бъдете готови да поемате риск и отговорност е нещо, което всеки човек трябва да може да направи.

  1. Разговаряйте с непознати

Отидете на място, където не познавате никого и се опитайте да играете ролята на уверен човек. Няма нужда да ставате звезда на момента - това е трудно, когато сте заобиколени от непознати. Но по-късно може да се почувствате много по-уверени.

Също така, опитайте се да започнете разговор с непознат във вашето ежедневие. Бъдете приятелски настроени към касиерите или сервитьорите от кафенето. Не забравяйте, че това може да не работи при всеки. Ако се чувствате неудобно, докато разговаряте с някого, прекратете експеримента.

  1. Предложете помощ

Хората обичат да се чувстват важни и ценни. Много е хубаво да знаете, че разполагате с някой, който да ви пази гърба. Всеки трябва да има човек, на когото да разчита, но малко хора могат да поискат или предложат помощ.

Предлагането на помощ на останалите ви кара да се чувствате важни и полезни и ви помага да не изпитвате чувство на несигурност или самота.

  1. Не губете време в социалната медии

Не гледайте снимки на хора, които познавате и сравнявате със себе си. Този навик може да навреди сериозно на вашето самочувствие. Социалните медии са места, където хората се конкурират със своите успехи. Те публикуват само хубави снимки от красиви места. Има много малко хора, които си правят селфи от вкъщи, докато носят ежедневно облекло и изпълняват домакински задължения.

Проверете социалните медии: спрете да следвате хора, които постоянно публикуват свои снимки и си направете малко почивка от този уебсайт или приложение.

Източник: framar.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.