За хидратиране и омекотяване на кожата – какаово масло

Какаовото масло е чудесен естествен овлажнител за кожата. То е с високо съдържание на мастни киселини, които проникват в нея, за да я хидратират. Освен това то прави кожата мека и здрава и е много ефективно в борбата със сухата и сърбяща кожа.

То е богато на антиоксиданти, включително олеинова, палмитинова и стеаринова киселина. Тези мастни киселини осигуряват защитен слой на кожата и я предпазват от свободните радикали. Така се забавя и процесът на стареене и се предотвратяват кожни несъвършенства като фини линии и бръчки.

Антиоксидантите в какаовото масло също подобряват тонуса на кожата и намаляват видимостта на белезите. То се препоръчва дори за хора с много чувствителна кожа, която е склонна към раздразнения като екзема и дерматит.

Какаовото масло намира приложение и като балсам за устни. То осигурява предимства на устните като ги овлажнява и омекотява. В допълнение, съдържащият се в какаовото масло кофеин прави устните по-плътни и с лек цвят.

Какаовото масло може да се използва и като балсам за коса. Поради овлажняващите си свойства, то хидратира косъма в дълбочина, подхранва скалпа и оставя приятен аромат на косата. Нанасяйки го върху косата, се намалява значително пърхотът и се заздравяват космените фоликули. По този начин косата става по-силна и по-плътна. Косата не само че придобива силен блясък, но също е по-малко склонна да се накъсва. Използването му допълнително ускорява растежа на косата.

Какаовото масло може да се използва и като допълнение на пяната или гела за бръснене. Поради кремообразната си текстура, той може да се използва по време на бръснене от мъжете и жените. Освен че хидратира кожата, то я снабдява с полезни хранителни вещества.

Не на последно място е и използването на какаовото масло като основен компонент в ароматерапията. Добавяйки го към ваната, то не само че омекотява кожата и я прави гладка, но също намалява тревожността и депресията и насърчава добрия сън.

Източник: plus.bg

 

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.