За здрав сън е важно кога лягате

За качествения сън не е важно колко спите, а в колко часа си лягате, показва ново изследване.

Не е същото да спите от 23 часа вечерта до 7 сутринта и от 1 часа през нощта до 9 часа сутринта.

За възрастния човек добрият сън е този, който започва към полунощ и продължава до 7 сутринта, а това може да забележите сами при смяна на часовника или дълъг сън.

След това са ви нужни няколко дни, за да се върнете към нормалното си състояние.

За да може мозъкът да работи нормално, е необходимо да се наспите добре, като запомнете, че не е важна продължителността на съня, а ритъмът му. За това учените достигнали до заключението, че най-добрият час за лягане е 23:00 часа вечерта.

Нередовният сън може да ви направи отпаднали, раздразнителни. Той намалява паметта и способността на мозъка да работи драстично намалява.

Недоспиването влияе зле на целия организъм и засилва риска от инфекции, съобщава агенция БГНЕС. Изморените хора са по-податливи на заболявания и по-лесно могат да си лепнат настинка и грип.

За здравословния сън е добре да спазвате няколко навика – преди лягане не се хранете обилно, не пийте алкохол, не пушете цигари и не яжте огромни количества шоколад.

Източник: zdraven.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.