Защо трябва да включите тиквените семки в менюто си

Тиквата е известна със своята ниска калоричност и ползи за здравето, но не само месестата част на плода става за ядене. Всъщност семките ѝ са също истински еликсир на здравето и не бързайте да ги изхвърляте!

Като повечето ядки те са наситени с много витамини и полезни мазнини, а ето и няколко причини да ги включите в менюто си:

Богати са на магнезий

Една четвърт чаена чаша тиквени семки съдържа половината дневна доза магнезий, необходима на тялото. Магнезият е важен за костите и мускулите, както и за отпускането на кръвните канали.

Богати на цинк

Цинкът помага за добрия сън, повишава имунитета, сензитивността и здравето на очите. Също така контролира инсулина и помага на мъжката плодовитост.

Омега-3 мастни киселини

Суровите ядки, включително и тиквените семки са изключително богати на това вещество, което подхранва тъканите, органите и мозъка.

Подпомагат съня

Тиквените семки са богати на трипотофан – амино киселина на основата на протеина, която тялото трансформира в серотонин (хормонът на щастието), а след това и в мелатонин – „хормонът на съня“.

Мъжко здраве

Мъжете, които искат да имат здрава простата, трябва да хапват тиквени семки! Цинкът в тях е важен за господата и лесно ще си го набавят чрез тях.

Противовъзпалително

Доказано е, че маслото в тиквените семки има силен противовъзпалителен ефект.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.