Защо не трябва да правите лицеви опори прекалено често

Когато говорим за ефективно упражнение за повече мускулни групи, лицевите опори са сред първите неща, които ни идват наум. Те развиват не само раменете, ръцете, но и гърба и корема. А в различните им вариации може да натоварят и още мускулни групи. Освен това те могат да се изпълняват навсякъде, по всяко време без да изискват допълнителна екипировка. И все пак имайте предвид, че както с всичко друго, не трябва да прекалявате с честотата и бройката на лицевите опори, за да не се контузите и да не причините дискомфорт на тялото.

Защо не трябва да правите лицеви опори всеки ден

Лицевите опори са силова тренировка и са наистина ефективни, когато се изпълняват правилно. Те натоварват сериозно тялото, затова е важно да увеличавате постепенно бройката. Това ще ви помогне да изградите издръжливост и сила. Не забравяйте обаче и да давате почивка на тялото. Ако го натоварвате всеки ден, мускулите няма да могат да се възстановят и така ще се стигне до контузии.

Какво още може да се случи

Изпълняването на лицеви опори всеки ден също може да ви изложи на риск от болка или нараняване, ако формата ви не е правилна. Повечето хора просто се насилват да завършат бройката си с лицеви опори, дори когато не са готови за това и не са сигурни дали ги изпълняват правилно. Това компрометира формата им и допълнително натоварва мускулите им. Често срещаните грешки включват паднал таз, изкривяване на раменете. Това може да изостри болката във врата или рамото. Освен това може допълнително да увеличи риска от възпаление на сухожилията на бицепса. Компрометирането на формата може дори да нарани или натовари мускулите на китките ви.

Какво трябва да направите

Опитайте се да добавите повече разнообразие от упражнения към тренировката си. Експериментирайте и с лицевите опори. Намерете вариант, който можете да изпълнявате и когато добиете увереност и покачите бройката достатъчно, опитайте друг.

Не правете лицеви опори всеки ден. Мускулите ви не трябва да свикват на едно и също натоварване.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.