Заменете безалкохолното с вода

Честата употребата на подсладени и газирани безалкохолни напитки сред възрастните увеличава риска от нарушения на липидния метаболизъм.

Това са изводите от проучване, публикувано в списанието на Американската сърдечна асоциация на 26 февруари 2020 г.

Екип от учени в университета Тъфтс, Бостън, Масачузетс, откриха, че хората, които консумират газирана вода всеки ден, имат 98 процента по-висок риск от развитие на една от възможностите за дислипидемия – понижаване на нивата на липопротеин с висока плътност или „добър холестерол” от тези, които пият подсладени безалкохолни напитки много по-рядко.

Също така е по-вероятно те да се окажат с висок общ холестерол след години.

Учените са стигнали до това заключение, наблюдавайки участници в експеримента на средна възраст в продължение на дванадесет години.

“Резултатите показаха, че честата консумация на подсладени напитки – сода, лимонада или плодов сок от магазина – с възрастта може да допринесе за появата на нарушения в липидния метаболизъм. Въз основа на това има смисъл да спрем консумацията им, за да поддържаме здравословен холестерол в кръвта си”, отбелязва специалистът по хранене и съавтор на изследването Никола М. Маккеоун, цитирана от агенция БГНЕС.

Диетолозите препоръчват да утоляваме жаждата си с обикновена вода и да консумираме пресни плодове вместо плодови сокове от магазина.

Zdraven.bg, прекаленото пиене на безалкохолни с добавена захар води до напълняване, диабет и сърдечно-съдови заболявания, както показват резултатите от изследване, публикувани в изданието Circulation още през 2010 г.

Източник: zdraven.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.