Есенните вируси се предават от мръсни ръце

Какво да правим, за да не се заразим от есенните вируси?

Главобол, много силна хрема, болки в гърлото, суха кашлица. Това са симптомите на риновирусите, които ни връхлитат през есента.

Неразположението обикновено продължава 1 седмица, а при 25% – две седмици, обясни пред Нова телевизия на 4 октомври 2019 г.  проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

„В последната седмица най-много са доказаните риновируси. Те са характерни за ранната есен и късната пролет. Те са инфекция, която се предава от мръсните ръце”, обясни проф. Тодор Кантарджиев.

Основният му съвет за предпазване е да не си пипаме очите, носа, устата и цялото лице с мръсни ръце.

„Спиртните кърпички не им действат”, обясни професорът.

„Сега е времето на ваксините. Усложненията от грипа са много опасни. Мерките трябва да се вземат преди да е дошъл сезона на грипа. Обикновено той започва през ноември, а пикът е през януари. Очакват ни обичайните четири щамове, с леки изменения”, заяви в ефира на Събуди се Кантарджиев.

По думите му грипната ваксина има трайност около година и половина. „Това обаче не значи, че е невъзможно да се разболееш. Ваксината намалява възможността да се заразиш, но не я премахва напълно. Тя помага да прекараш по-леко болестта”, допълни още той.

Източник: zdraven.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.