Експертни съвети за по-свежа храна

Колко често ви се случва да изхвърляте продукти от хладилника с дни по-рано от очакваното, защото вече са се скапали?

Причината невинаги е в самия продукт, а по-скоро в съхранението му. Ето няколко съвета от експертите как да удължите живота на храните в домашни условия:

Зеленчуци

В случай, че искате зеленчуците ви да са свежи по-дълго време в хладилника, не ги прибирайте директно в него, а преди това ги поставяйте в хартиена торбичка. Това ще увеличи „здравето“ им с няколко дни.

Мляко

Ако добавите малко сол или сода бикарбонат (сода за хляб) в млякото, ще удължите живота му с около 7 дни. Това се получава, защото тези съставки намаляват бактериите и тяхната активност.

Банани

Бананите много лесно узряват в домашна обстановка и за няколко дни може да станат дори тъмнокафяви. Ако искате по-диетични (по-зелени) банани с по-малко фруктоза може да обвиете банана в готварска хартия или фолио за вакуумиране. Така ще спрете досега на кислорода с тях, който засилва процеса на узряване.

След като сте ги обвили добре, ги оставете на студено в хладилника.

Лимони

Лимоните може да издържат до 6 месеца, ако ги нарежете на четвъртинки и ги държите в подсолена вода.

Сирене

Ако намажете сиренето по края с малко масло, то ще го предпазите от мухъл, тъй като то спира окисляването от досега с кислорода.

Доматен сос

Сосът за спагети ще издържи много по-дълго, ако просто го замразите и после отчупвате кубчета и размразявате при употреба.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.