Дългите тренировки крият риск за здравето

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Учени определиха максималната продължителност на силовите тренировки за седмица, които не са вредни за здравето на мъжете с бяла кожа. Изследването не се отнася за цветнокожите мъже и е публикувано в списание Mayo Clinic Proceedings, съобщава Daily Mail.

Белите мъже, които тренират повече от 7 часа и 30 минути на седмица, страдат с 86 процента повече от сърдечно-съдови заболявания спрямо останалите, които тренират по-малко, смятат специалистите от университета в Илинойс.

Изводите се базират на наблюдение в продължение на 25 години (1985 - 2011 г.) на здравето на 3175 физически активни мъже на възраст от 18-30 години до 43-55 г. Участниците са разделени на три групи, в зависимост от продължителността на седмичните тренировки – по-малко от 150 минути, 150-450 и над 450 минути.

Учените планират да продължат с изследванията, а въпреки своите изводи не препоръчват на белите мъже да прекратят силовите тренировки. Все пак според тях не трябва да се преминава границата от 150 минути на седмица.

Източник: noviteroditeli.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.