Д-р Цвятко Георгиев от „Пирогов“ е

Столична Лекарска Колегия на БЛС раздаде първи Годишни награди "Лекар на годината 2018". На официална церемония в Централния Военен Клуб в края на миналата седмица председателят на Колегията д-р Меджидиев награди 11 медици, отличени в 9 категории, съобщиха от СЛК.


За "Лекар на годината 2018" бе избран д-р Цвятко Георгиев, който завежда Отделението по хирургия на новороденото и вродените малформации в спешния център "Пирогов". Отличието му бе връчено от зам.-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

В категория "Доайен" беше отличен проф. Тошко Лисичков. Двама колеги бяха отличени в категория "Млад лекар" - д-р Димитър Пенчев от ВМА и д-р Асен Цеков от "Токуда". Активен принос и иновации за развитието на специалността беше присъден на проф. Илия Салтиров от ВМА. 

Призът "Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники" беше връчен на доц. Маргарита Кътева от "Софиямед".

Проф. Цветомир Димитров -директор на Първа МБАЛ получи награда в категория "Мениджмънт управление на финансовите ресурси". В категория "Мениджмънт медицински дейности" бе отличен доц. Костадин Ангелов - изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска".

В категория "Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация" наградата взе главният секретар на БЛС д-р Стоян Борисов. За "Дългогодишна дейност в областта на медицината" бе отличен проф. Данаил Петров.

Освен тези отличия беше връчен и приз "Активен принос за работата на общинското здравеопазване" на д-р Веселин Милев от Столична община.

4 медии бяха отличени за "Принос в утвърждаване на авторитета на лекарското съсловие" - в-к "24 часа" за Кампанията "Лекарите, на които вярваме", Дарик радио за Кампанията "Best doctors", Канал 3, Нова телевизия за филмовата продукция "Откраднат живот".

"Изключително горд съм, че тази вечер, тук присъства елита на медицината и обществото", се обърна към присъстващите, председателят на Столична Лекарска Колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев. 

"Ще бъдем критикувани от пациентите, защото за всеки човек лекарят е изключително важен. Днес ние отличаваме на принципа - колеги номинират колеги. Тези хора са пример за всеотдайност, професионализъм, класа и добра медицинска практика. Именно там е нашето място в обществото да създаваме такава. А политици, икономисти и обществеността да имат ангажимента да създадат условията ни на работа, така че да можем да го осъществим", допълни той.

"СЛК стартира специален Фонд за помощ на младите колеги. През него ще финансираме техни специализации. Това решение бе взето съвместно с директорите на всички болници в София, които с радост подкрепиха инициатива. Младите колеги, които отличихме тази вечер получават като награда към приза възможност да финансираме по една тяхна специализация", каза още д-р Меджидиев.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на двама медици в категорията "Млад лекар" на церемонията по обявяването на първите годишни награди "Лекар на годината 2018" на Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Отличията получиха д-р Димитър Пейчев, хирург от ВМА - София и д-р Асен Цеков от болница "Токуда".

"Вълнувам се, че днес съм сред хората, които отделят всяка една минута от своето работно време и всяка минута от своето свободно време, за да лекуват българските граждани", обърна се Цвета Караянчева към присъстващите на церемонията.

"Във Вас има устрем и амбиция и си мисля, че ние - политиците, трябва да направим така, че да продължите да упражнявате още по-добре своята благородна професия", заяви председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева благодари на медиците за това, че развиват в България своя талант и професионализъм в името на българските граждани. Истинският лекар е този, който има призванието и любовта в сърцето си, отбеляза още тя.

"Вие заслужавате благодарността, уважението и обичта ни и ние заедно ще направим най-доброто и ще начертаем по-добър път за българското здравеопазване", заяви председателят на парламента.

Председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Даниела Дариткова поздрави Столична колегия за инициативата и награди доц. Маргарита Кътева и проф. Илия Салтиров.

Зам.-кмета с ресор здравеопазване на СО Дончо Барбалов пък поднесе наградите на двата мениджъри доц. Костадин Ангелов и проф. Цветомир Димитров.

На церемонията присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, представители на БАПЗГ, директори на водещите университетски болници и гости.

 

Източник:dnes.dir.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.