Домашни рецепти за ухапване от комар

Едни от най-големите досадници през летния сезон са комарите. Каквито и мерки да взимате, едва ли ще минете сезона без нито едно ухапване. Тези малки кръвопийци сякаш намират начин да посмучат от кръвта ви дори облечени и намазани със силни репеленти.

Комарите не са съвсем безобидни, така че не ги пренебрегвайте. Те разнасят зарази и са причинител на сериозни болести. Ухапването им не е болезнено, ала последствията са осезаеми – раздразнена кожа, сърбеж. Ето какво може да облекчи тези усещания:

Лед

Поставете кубче лед върху ухапаното място и с кръгови движения разтрийте. То ще намали болката и подуването. Не дръжте леда повече от 5 минути, за да не нараните клетките на кожата.

Мед

Медът съдържа силни противовъзпалителни и антибактериални съставки. Нанесете чист мед върху ухапаното, за да намалите възпалението. Изчакайте няколко минути и измийте с вода, за да не ви лепне.

Алое вера

Алое вера е панацея за кожата, която помага и за комари. Гелът веднага ограничава и лекува възпалението, сърбежът също ще намалее, както и подуването.

Сода за хляб

Содата за хляб се използва за много неща и ухапванията от комар са едно от тях. Тя неутрализира pH-то на кожата и намалява сърбежа. Сложете няколко капки вода в сода за хляб и нанесете върху засегнатото място.

Босилек

Любимата подправка на италианците се оказва доста добро „лекарство“ за ухапвания от комар. Зелените листа на босилека съдържат съединение, наречено евгенол, което може да охлади и облекчи раздразненото място. Сварете няколко листа и оставете течността да изстине. Потопете памук и с него нанесете от отварата върху ухапаното място.

Лук

Лукът може и да ви разплаква, но е страхотно средство при ухапване от комар. Малко капки сок от лук веднага намаляват раздразнението.

Източник: tialoto.bg

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.