Диетите ни правят гневни и раздразнителни

<br />
<b>Notice</b>:  Undefined variable: news in <b>/home/framework/public_html/app/views/zdravenportal.com/n/index.php</b> on line <b>41</b><br />

Доброволните пости не ни правят светци - напротив, усилието, което влагаме в поддържане на постоянен самоконтрол, може да доведе до постоянна агресивност. Учени твърдят, че диетите и пестеливостта дори могат да променят вкуса ни към филмите - затягащите колана често започват да предпочитат кървавите екшъни и зловещите филми на ужасите.

В едно от проведените изследвания доброволците, които избирали да хапнат ябълка вместо шоколад, обикновено харесвали и филми, занимаващи се с теми като гняв, отмъщение и безпричинно насилие. 

Друго проучване пък показва, че участниците, които съзнателно пестят пари, като предпочитат да си вземат купони за пазаруване в супермаркет, вместо ваучер за спа процедури, предпочитат да гледат ядосаните лица, показани им на снимки от учените. 

В трети експеримент хора, подложени на диета за отслабване, одобрили посланията на политици, поднесени с агресивен и гневен маниер пред по-културните изказвания. Гладуващите харесали най-много изказването, че ако обществото не увеличи финансирането на специални тренировъчни програми за полицаи, затворниците ще започнат да бягат от затворите и ще настане хаос.

Авторите на цитираните изследвания Дейвид Гал от Северозападния университет в Чикаго и Уенди Лиу от Калифорнийския университет са убедени, че лишенията стоят в основата на много отрицателни тенденции в поведението на хората като цяло. 

„Решихме да проучим дали упражняването на постоянен самоконтрол наистина води до най-разнообразни варианти на агресивно поведение и предпочитания, дори в ситуации, където такова поведение обикновено не се изразява демонстративно”, пишат те в сп. Journal of Consumer Research.

„Изследванията показват, че контролирането на основните желания и нужди обикновено кара хората да се държат по-агресивно от нормалното към другите. Хората на диета пък се вбесяват по-лесно и са постоянно раздразнителни.” 

„Законодателите и публичните личности трябва да са наясно с потенциала от негативни емоции, който може да се отприщи, ако те постоянно подтикват обществото да се ограничава в изборите и решенията, които взема всеки ден”, добавят авторите. „Вместо това намесата в общественото поведение трябва да разчита на по-широка палитра от методи, за да възпита у хората позитивна поведенческа схема, която да се стреми към постигането на дългосрочни цели”, пишат в заключение Гал и Лиу. 

Източник: The Telegraph

До мен


Мобилното приложение "До Мен" е направено с цел да улесни максимално достъпът на потребителя до всички полезни, необходими и нужни за него услуги, като му осигури най-близка дестинация, придружена с навигация и контактна информация за търсената от потребителя услуга. Важното за нас е да създадем за потребителите на приложението удобство и комфорт при намирането, свързването и достигането на желаните от тях услуги.

Medical Organizer


Medical Organizer е софтуер, изграден специфично за всички клиенти на zdravenportal.com, за да оптимизира и улесни връзката между пациента и здравните специалисти.
Използвайки Medical оrganizer, имате възможността да структурирате графика си, да планирате и разпределяте безпроблемно ангажиментите си, да контролирате цялостния работен процес и да комуникирате изключително лесно с настоящите и бъдещи Ваши пациенти.

Вижте още...

Zdravenportal.com
най-функционалният и посещаван сайт за здравеопазване в България

Най-големият Здравен портал в България, предоставящ информация за всички новини, новости и иновации в сферата на здравеопазването, медицината и подържането на здрав дух и здраво тяло. Свързващ Ви с най-добрите доктори, лечебни заведения и ветеринарни клиники. Предоставящ Ви възможността за онлайн запазване на часове. Zdravenportal.com съчетава в себе си качество и дизайн, преплетени с максимално удобство и улеснено меню за потребители търсещи, бърза и удобна връзка за здравни услуги, съвети и специалистите и заведенията, които ги предлагат.